Niujorke padegtos „Fox News“ kalėdinės eglės istorijoje aiškėja daugiau detalių apie įtariamą padegėją

Niujorko policija trečiadienį sulaikė vyrą, kaip įtariama, ankstesnę naktį padegusį didžiulę Kalėdų eglę, stovinčią prie televizijos „Fox News“ būstinės.

„Fox News“ Kalėdų eglė.<br>AP/Scanpix nuotr.
„Fox News“ Kalėdų eglė.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-09 08:20, atnaujinta 2021-12-09 08:38

49 metų vyrui gresia kaltinimai padegimu. Apie vidurnaktį (trečiadienį 7 val. Lietuvos laiku) jis buvo pastebėtas besiropšiantis ant konstrukcijų, laikančių 15 m aukščio eglutę Manhatano centre.

Tuomet kalėdinė eglutė užsiliepsnojo – ši vaizdą užfiksavo apsaugos kamera.

Sulaikytasis turėjo žiebtuvėlį, bet policija kol kas nėra tikra, ar vyras pasinaudojo kokiomis nors degiomis medžiagomis, kad sukeltų gaisrą. Incidento aplinkybes nuodugniai ištirs priešgaisrinis departamentas, nurodė pareigūnai.

Gaisras buvo greitai užgesintas; žmonės per šį incidentą nenukentėjo.

Policija dar neįvardijo incidento motyvų, bet bendrovės „Fox News Media“ vadovė Suzanne Scott pasmerkė „piktybišką padegimo išpuolį“.

Konservatyvios pakraipos televizijos generalinė direktorė piktinosi „tyčiniu ir įžūliu bailumo aktu“, taip pat pažadėjo, kad toje pat vietoje, 6-osios aveniu ir 48-osios gatvės sankryžoje, neilgai trukus bus pastatyta nauja eglė – „kaip žinia, kad ramybė, šviesa ir džiaugsmas galimi net ir per tokį tamsų momentą kaip šis“.

„Fox News“ pranešė, kad eglutė buvo papuošta apie 10 tūkst. stiklinių žaisliukų ir 100 tūkst. švieselių. Ši kalėdinė puošmena stovėjo už kelių kvartalų nuo kitos didžiulės eglės, įžiebtos gruodžio pradžioje priešais Rockefellerio centrą. Pastaroji yra viena pagrindinių turistų traukos objektų Niujorke šventiniu laikotarpiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.