Daugumoje patalpų Anglijoje kaukės tampa privalomos

Nuo ​​penktadienio Anglijoje daugiau vietų reikalaujama dėvėti kaukes, tarp jų yra kino teatrai, teatrai ir bažnyčios. Priemonės griežtinamos siekiant sulėtinti naujausios koronaviruso atmainos plitimą.

COVID-19 Anglijoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
COVID-19 Anglijoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 10, 2021, 12:29 PM

Vyriausybei patariantis mokslininkas griežtesnius ribojimus pavadino „būtinu blogiu“ ir teigė, kad naujos taisyklės „anaiptol nėra perdėta reakcija“.

Teisinis reikalavimas dėvėti kaukes išplėstas į daugiau patalpų, įskaitant muziejus, galerijas ir bendruomenių centrus. Sporto stadionai taip pat įtraukti į ketvirtadienio vakarą paskelbtas taisykles, tačiau Sveikatos apsaugos departamentas patvirtino, kad dengti veidą reikės tik uždarose patalpose.

Ketvirtadienį Didžiojoje Britanijoje buvo iš viso 817 patvirtintų omikron atmainos atvejų, pranešė Jungtinės Karalystės sveikatos apsaugos agentūra.

Škotijos visuomenės sveikatos institucija paragino žmones atšaukti kalėdinius vakarėlius.

Tai kertasi su Boriso Johnsono siūlymu, kad šventiniai vakarėliai Anglijoje vis tiek turėtų vykti, nepaisant raginimo darbuotojams laikytis atokiau nuo biurų.

Sveikatos apsaugos sekretorius Sajidas Javidas perspėjo, kad omikron infekcijų skaičius Didžiojoje Britanijoje iki mėnesio pabaigos gali pasiekti milijoną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: LB komentarai apie ekonomikos raidą ir naujausias prognozes