ES sankcijos bus nukreiptos į Rusijos „Wagner“ samdinius

Europos Sąjunga (ES) pirmadienį įves sankcijų paketą taikiniams, susijusiems su Rusijos privačiu kariniu rangovu „Wagner“, kaltinamu sukėlus bėdų įvairiuose konfliktuose. ES valstybių narių užsienio reikalų ministrai kitą savaitę susitiks Briuselyje ir patvirtins sąrašą asmenų bei firmų, kurioms bus taikomas turto įšaldymas ir vizų draudimas, pranešė diplomatai.

ES vėliava.<br>123rf.com nuotr.
ES vėliava.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 10, 2021, 3:42 PM

Nustatyta, kad „Wagner“ personalas vykdė operacijas keliose konflikto zonose, įskaitant Rusijos kaimynę Ukrainą, karo draskomą Siriją ir kelias neramias Afrikos šalis. Ypač Prancūzija spaudė ES partneres imtis veiksmų, teigdama, kad „Wagner“ veikla Libijoje, Malyje ir Centrinės Afrikos Respublikoje turėjo destabilizuojamą poveikį.

Rusijos vyriausybė neigia bet kokį ryšį su grupuote, bet Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jeanas Yves'as Le Drianas pavadino ją „rusų samdinių kompanija, kariaujančia pagal Rusijos įgaliojimą. „Net jei Rusija tai neigia, niekas nėra apkvailintas“.

Europos diplomatai teigė, kad blokas pasinaudos keliais esamais sankcijų režimais, kad į taikinių sąrašą įtrauktų su „Wagner“ susijusius darbuotojus ir firmas. Jie teigė, kad šis sąrašas taip pat būtų įspėjimas samdyti „Wagner“ dalinius norinčioms šalims, pavyzdžiui, Maliui, buvusiai Prancūzijos kolonijai, kurioje Europos kariai kaunasi su islamistų maištininkais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio