Slovakija švelnina suvaržymus dėl COVID-19, nepaisydama augančio sergamumo

Slovakijos vyriausybė penktadienį leido vėl atidaryti parduotuves, slidinėjimo kurortus ir bažnyčias nuo COVID-19 pasiskiepijusiems arba persirgusiems žmonėms, nors šalyje fiksuojamas sparčiausias infekcijos plitimas pasaulyje.

Brartislava.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Brartislava.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 10, 2021, 4:21 PM

5,4 mln. gyventojų turinčioje ES narėje, kur praėjusio mėnesio pabaigoje buvo įvestas dalinis karantinas, per pastarąsias septynias dienas užregistruoti 1 099 atvejai 100 tūkst. gyventojų, rodo naujienų agentūros AFP duomenys.

Sprendimas sušvelninti apribojimus buvo priimtas visuomenėje kilus nepasitenkinimui dėl vyriausybės politikos, neleidusios gyventojams apsipirkti prieš Kalėdas ar planuoti šventes.

„COVID situacija išlieka labai rimta, bet mes ją kontroliuojame“, – šią savaitę po sprendimo paskelbimo pareiškė sveikatos apsaugos ministras Vladimiras Lengvarsky.

„Parduotuvių atidarymas epidemiologiniu požiūriu yra gana rizikingas žingsnis, tačiau taip siekiama nuraminti visuomenę“, – pridūrė jis.

Vyriausybės atstovė Lubica Janikova pabrėžė, kad sprendimas nėra tvirtas ir artimiausiomis dienomis bus dar kartą įvertintas.

„Kitą savaitę vyriausybė aptars padėtį ligoninėse ir gali būti, kad po to priemonės pasikeis“, – sakė ji.

Pirmasis apie žingsnį trečiadienį pranešė ekonomikos ministras Richardas Sulikas, nurodęs, kad „atidarome visas parduotuves pasiskiepijusiems ir pasveikusiems nuo koronaviruso“.

Sprendimas buvo priimtas su tam tikrais paslaugų teikimo ribojimais ir taip pat taikomas kirpykloms, sporto salėms, slidinėjimo kurortams bei bažnyčioms.

Pasak R. Suliko, vyriausybė nusprendė palikti restoranus uždarytus, nors jiems tebeleidžiama pardavinėti maistą išsineštinai.

Nuo gruodžio 25 dienos viešbučiai vėl galės priimti paskiepytus gyventojus, tačiau viename numeryje bus leidžiama apsistoti tik to paties namų ūkio nariams.

Slovakijoje, kur nuo COVID-19 visiškai paskiepyta mažiau nei pusė visų gyventojų, vakcinacijos apimtys yra vienos žemiausių visoje Europos Sąjungoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.