JAV nenurašys 45 bombonešių B-1B, kol jie bus pakeisti nauju lėktuvu

JAV oro pajėgos turės ir toliau eksploatuoti 45 strateginius bombonešius „B-1B Lancer“ ir nenurašyti nė vieno iš jų, kol šie lėktuvai bus pakeisti moderniais orlaiviais „B-21 Raider“, nurodoma Kongreso dokumentuose.

JAV oro pajėgos turės ir toliau eksploatuoti 45 strateginius bombonešius „B-1B Lancer“ ir nenurašyti nė vieno iš jų.<br>Cover images/Scanpix nuotr.
JAV oro pajėgos turės ir toliau eksploatuoti 45 strateginius bombonešius „B-1B Lancer“ ir nenurašyti nė vieno iš jų.<br>Cover images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-11 16:22

Remiantis kompromisiniu gynybos politikos įstatymo projektu, kuris šią savaitę buvo priimtas Atstovų Rūmų ir netrukus bus svarstomas Senato, kariuomenei nebus leidžiama toliau mažinti susidėvėjusių „B-1B Lancer“ parko.

Išimtis buvo taikoma tik daliniams, gausiantiems naujų „B21 Raider“. Planuojama, kad draudimas galios bent iki 2023 metų rugsėjo pabaigos.

Korporacija „Northrop Grumman“ yra pagaminusi pirmuosius penkis B-21 prototipus. Tikimasi, kad jie bus pradėti eksploatuoti šio dešimtmečio viduryje. Tai reiškia, kad artimiausiu metu B-1B parke liks dabartiniai 45 orlaiviai.

Pasak amerikiečių kariuomenės, pastaraisiais dešimtmečiais B-1B buvo aktyviai naudojami per operacijas Viduriniuose Rytuose, todėl lėktuvai smarkiai nusidėvėjo.

Nuo 2022 metų nuspręsta nebeeksploatuoti 17 prasčiausios būklės šių bombonešių, kad būtų galima dėmesį sutelkti į likusio parko techninę priežiūrą.

Dauguma netinkamų B-1B siunčiami į Daviso–Monthano oro pajėgų bazę Arizonos dykumoje, kur yra didžiausias pasaulyje nurašytos aviacijos technikos parkas.

Visi likusių B-1B, taip pat bombonešių „B-2 Spirit“ eksploataciją planuojama nutraukti per ateinantį dešimtmetį. JAV oro pajėgose turėtų likti naujieji bombonešiai B-21 ir „B-52 Stratofortress“, galintys nešti branduolinius ginklus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.