Naujasis Vokietijos kancleris keliaus oficialaus vizito į Lenkiją

Naujasis Vokietijos kancleris Olafas Scholzas šį sekmadienį vyksta į Lenkiją su inauguraciniu vizitu. Varšuvoje jį priims Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis.

Olafas Scholzas
Olafas Scholzas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2021, 8:34 AM

Vokietijos Vyriausybės atstovų spaudai teigimu, politikai aptars dvišalius, europinius ir tarptautinius reikalus.

O. Scholzas ir jo vadovaujama centro kairiųjų koalicinė vyriausybė buvo prisaikdinta trečiadienį. Iš politikos pasitraukusios Angelos Merkel konservatoriai atsidūrė opozicijoje.

Susitikimo metu Varšuvoje taip pat bus pažymėtos 30-osios Lenkijos ir Vokietijos geros kaimynystės bei draugiško bendradarbiavimo sutarties metinės.

Varšuva yra jau trečioji Europos sostinė, kurioje O. Scholzas apsilankys po to, kai oficialiai užėmė Vokietijos kanclerio postą. Jis jau surengė vizitus į Paryžių ir Briuselį. Penktadienį Varšuvoje su inauguraciniu vizitu lankėsi ir Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock. Pasak ministrės, Vokietija tikisi abiem pusėms priimtino sprendimo Europos Sąjungos ir Lenkijos konflikte dėl teisinės valstybės principo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.