V. Putino sąjungininko sūnus paskirtas populiariausio rusiško socialinio tinklo vadovu

Rusijos technologijų grupė VK, kuriai priklauso populiariausias šalyje socialinis tinklas „VKontakte“, pirmadienį pranešė paskyrusi šios platformos vykdomuoju direktoriumi vieno iš artimiausios prezidento Vladimiro Putino aplinkos žmonių sūnų.

Vkontakte.<br>123rf nuotr.
Vkontakte.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2021, 3:47 PM

VK išplatintame pareiškime nurodė, kad sveikina prie komandos prisijungusį Vladimirą Kirijenką.

V. Kirijenka, Rusijos prezidento administracijos vadovo pirmojo pavaduotojo Sergejaus Kirijenkos sūnus, „pradėjo ir sėkmingai įgyvendino ne vieną sudėtingą projektą“, rašoma VK pareiškime.

„Esame tikri, kad jis turi visas reikiamas savybes iškelti VK į naujas aukštumas“, – priduriama jame.

Šis sprendimas atspindi vyriausybės pastangas vis griežčiau kontroliuoti Rusijos socialinius tinklus.

VK, kuri anksčiau vadinosi „Mail.ru Group“, valdo „VKontakte“, dar vieną rusišką socialinį tinklą „Odnoklassniki“, taip pat teikia kitas interneto paslaugas.

„VKontakte“ yra rusiškas „Facebook“ atitikmuo; jis skelbia turįs 97 mln. vartotojų.

S. Kirijenka užima vieną svarbiausių postų Kremliuje ir kuruoja vidaus politikos sritį. Prezidento pareigas einant Borisui Jelcinui, jis užėmė ministro pirmininko postą.

Apie V. Kirijenkos paskyrimą paskelbta praėjus dviem savaitėms po to, kai Rusijos milijardieriaus Ališero Usmanovo kontroliuojančioji bendrovė pranešė pardavusi savo VK akcijas valstybės kontroliuojamai energetikos milžinei „Gazprom“.

Pastaraisiais metais Rusijos vyriausybė nepilnamečių apsaugos ir kovos su ekstremizmu pretekstu sugriežtino rusiško interneto segmento kontrolę ir pradėjo kurti vadinamąjį nepriklausomą internetą.

Rusijos opozicija kaltina Kremlių, kad šis tokiomis priemonėmis siekia dar griežčiau riboti žodžio laisvę ir slopinti nepritariančius balsus internete.

Rusija dažnai imasi teisinių žingsnių prieš interneto platformas už tai, kad šios atsisako pašalinti turinį, kurį valdžia laiko neteisėtu, pavyzdžiui pornografinę medžiagą ar žinutes, kuriose palankiai atsiliepiama apie narkotikų vartojimą ar savižudybę.

Nurodymų nevykdžiusioms platformoms, tarp jų „Twitter“, „Google“ ir „Facebook“, teismai skyrė virtinę baudų, o kovo mėnesį buvo pradėta riboti „Twitter“ paslaugų greitį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.