Kapitolijaus šturmą tiriantis komitetas balsavo už D. Trumpo padėjėjo apkaltinimą

Kapitolijaus šturmą tiriantys JAV įstatymų leidėjai pirmadienį vieningai balsavo už kriminalinius kaltinimus liudyti atsisakiusiam ankstesnio prezidento Donaldo Trumpo administracijos vadovui.

Donaldas Trumpas.<br>123rf nuotr.
Donaldas Trumpas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2021, 11:42 AM

Markas Meadowsas yra pareiškęs, kad neketina vykdyti šaukimo liudyti abiejų partijų specialiajame Kongreso komitete dėl sausio 6-osios įvykių, ir praėjusią savaitę antrą kartą nepateikė raštiškų parodymų.

Komitetas tiria D. Trumpo pastangas panaikinti jam nepalankius 2020 metų prezidento rinkimų rezultatus prieš demokratiją nukreipta kampanija, nulėmusia kruvinas sausio 6-osios riaušes Kapitolijuje, ir M. Meadowso pagalbą jam.

D. Trumpo ketvirtasis ir paskutinis administracijos vadovas, buvęs Atstovų Rūmų narys, komitetui sakė, kad neliudys, kol teismai neišspręs klausimo dėl jo buvusio boso „prezidento prerogatyvos“, reiškiančios, kad prezidentai gali neviešinti tam tikrų savo pokalbių su padėjėjais.

„Kad ir ką manytų apie savo palikimą [Atstovų] Rūmuose, dabar jo palikimas toks: buvę kolegos kalba apie jo baudžiamąjį persekiojimą, nes jis neatsako į klausimus, ką žino apie brutalią ataką prieš mūsų demokratiją“, – sakė komiteto pirmininkas Bennie Thompsonas.

„Štai koks jo palikimas... Jis nepaliko mums jokio pasirinkimo... Dabar jis turi patirti pasekmes“, – pridūrė B. Thompsonas.

M. Meadowsas Kapitolijaus šturmo metu buvo svarbiausias D. Trumpo padėjėjas ir, kaip pranešama, tuo metu, kai riaušininkai įsiveržė į Kapitolijų, buvo su tuometiniu prezidentu Baltuosiuose rūmuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.