Malaizijoje nuskendus laivui žuvo 11 indoneziečių, dar 27 dingo

Prie pietinių Malaizijos krantų per audrą nuskendus laivui žuvo mažiausiai 11 migrantų indoneziečių, o dar 27 laikomi dingusiais, pranešė pareigūnai.

 Malaizijoje nuskendus laivui žuvo 11 indoneziečių, dar 27 dingo.  <br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Malaizijoje nuskendus laivui žuvo 11 indoneziečių, dar 27 dingo.  <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2021, 10:45 AM

Laivas, kuriuo, kaip manoma, plaukė 60 migrantų, nuskendo trečiadienį ryte prie Malaizijos pietinės Džohoro provincijos krantų, pranešė pakrančių apsaugos tarnyba.

Patruliavę kariai krante rado septynių vyrų ir keturių moterų lavonus, naujienų agentūrai AFP sakė pakrančių apsaugos tarnybos vadas admirolas Mohamadas Zubilas Matas Somas.

Dar 20 vyrų ir dvi moterys iš netoliese esančios Indonezijos salos buvo surasti gyvi, sakė admirolas ir pridūrė, kad šie migrantai buvo sulaikyti.

Dingusieji galėjo žūti arba slapstosi. Pareigūnai jų ieško laivais ir orlaiviais.

„Labai apgailestaujame dėl šios gyvybių pareikalavusios tragedijos, – sakė Mohamadas Zubilas Matas Somas. – Raginu migrantus nelegaliai nevykti į Malaiziją.“

Palyginti turtingoje Malaizijoje yra milijonai migrantų iš neturtingesnių Azijos šalių. Daugelis šių migrantų, dirbančių įvairiose srityse, įskaitant statybų ir žemės ūkio sektorius, neturi reikiamų dokumentų.

Darbo ieškantys indoneziečiai taip pat kartais bando nelegaliai patekti į kaimyninę Malaiziją ir leidžiasi į kelionę jūra palaikiais laiveliais, todėl nelaimių pasitaiko nuolat.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.