Danija derasi dėl dalies kalinių perkėlimo į Kosovo kalėjimus

Apie 300 Danijos kalinių atliks laisvės atėmimo bausmę Kosove, siekiant, kad šalyje nebūtų perpildyti kalėjimai. Tai numatyta susitarime, dėl kurio šiuo metu derasi abiejų šalių vyriausybės, trečiadienio vakarą pranešė teisingumo ministras Nickas Hækkerupas.

Planuojama, kad laukiantiems deportacijos nuteistiesiems iš trečiųjų šalių Kosove turės būti taikomos tos pačios taisyklės, kaip ir Danijos kalėjimuose.<br>123rf nuotr.
Planuojama, kad laukiantiems deportacijos nuteistiesiems iš trečiųjų šalių Kosove turės būti taikomos tos pačios taisyklės, kaip ir Danijos kalėjimuose.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 16, 2021, 12:38 PM

Jis taip pat sakė, kad Danijos kalėjimų pajėgumai turi būti didinami, nes iki 2025 metų reikės dar 1 000 vietų, sakė ministras.

Planuojama, kad laukiantiems deportacijos nuteistiesiems iš trečiųjų šalių Kosove turės būti taikomos tos pačios taisyklės, kaip ir Danijos kalėjimuose.

N. Hækkerupas sakė esąs įsitikinęs, kad susitarimas praeis Europos Žmogaus Teisių Teismo kontrolę, pranešė Danijos naujienų agentūra „Ritzau“.

Susitarimas turėtų būti taikomas 2022–2025 metais.

Norvegija 2015 metais sudarė panašų susitarimą su Nyderlandais, jis baigė galioti 2018 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.