Vokietija pastarąją parą sunaudojo rekordiškai daug vakcinos nuo COVID-19 dozių

Vokietijoje, šalies ligų kontrolės ir prevencijos centro Roberto Kocho instituto duomenimis, pastarąją parą sunaudota rekordiškai daug vakcinos nuo COVID-19 dozių – 1,496 mln.

Vokietija pastarąją parą sunaudojo rekordiškai daug vakcinos nuo COVID-19 dozių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Vokietija pastarąją parą sunaudojo rekordiškai daug vakcinos nuo COVID-19 dozių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 16, 2021, 1:16 PM

Šis skaičius apima 1,3 mln. sustiprinamųjų ir 97 400 pirmųjų vakcinos dozių. Ankstesnis rekordas buvo nustatytas birželio 9 dieną, kai buvo sunaudota 1,43 mln. skiepo dozių.

Visiškai paskiepytų asmenų skaičius Vokietijoje šiuo metu siekia 70 proc.

Vokietija pagal skiepijimo tempus atsilieka nuo kai kurių kitų Vakarų Europos šalių. Nacionaliniu mastu žemiausius paskiepytųjų skaičius fiksuoja rytinės šalies žemės.

Remiantis oficialiais duomenimis, Vokietijoje dviem skiepo dozėmis iki šiol paskiepyta mažiausiai 58,2 mln. žmonių, o trečiąją jau gavę apie 22,9 mln., ar 27,6 proc., šalies gyventojų.

Nors infekcijų skaičiai pastaruoju metu sumažėjo, jie vis vien išlieka ganėtinai aukšti, palyginus su statistika, kurią Vokietija fiksavo beveik visos pandemijos metu. Tačiau ekspertai įspėja, kad padėtis dar gali pablogėti, o dėl to gali būti kalta omikron atmaina.

Europos ligų kontrolės ir prevencijos centras (ECDC) anksčiau šią savaitę nurodė, kad ši atmaina per pirmus du 2022 metų mėnesius gali tapti dominuojama Europoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.