Tūkstančiai žmonių plūstelėjo iš JK į Prancūziją prieš įsigaliojant kelionių draudimui

Tūkstančiai britų keliautojų penktadienį plūstelėjo į Prancūziją prieš įvedant draudimą Jungtinės Karalystės turistams.

Paryžius.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Paryžius.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-17 11:39

Lamanšo sąsiaurio geležinkelių operatorius „Eurostar“ ragina žmones vengti Londono Sent Pankraso stoties, nebent jie turi iš anksto įsigytą bilietą.

Dauguma šios bendrovės traukinių reisų penktadienį buvo išparduoti, nes daugelis žmonių paankstino savo kalėdinių kelionių planus, ketvirtadienį paskelbus apie naujus koronaviruso apribojimus.

Keltų operatoriai ir oro linijų bendrovės taip pat susidūrė su padidėjusia paklausa.

Prancūzijos ministras pirmininkas Jeanas Castex pranešė, kad nuo šeštadienio bus taikomi griežti apribojimai, įskaitant reikalavimą, kad kelionė į JK arba iš jos būtų vykdoma dėl „svarbių priežasčių“. Kelionės turizmo ar verslo tikslais nebus leidžiamos.

Premjero biuras teigė, kad tai daroma „atsižvelgiant į itin spartų omikron atmainos plitimą Jungtinėje Karalystėje“.

Visi atvykstantys į Prancūziją turės pateikti įrodymus, kad koronaviruso testas, atliktas mažiau nei prieš 24 valandas, yra neigiamas, ir turės būti izoliuoti mažiausiai dvi dienas. Krovinių vežėjams naujosios taisyklės netaikomos.

Turizmo įmonės apibūdino draudimą keliauti kaip „skaudų smūgį“. Šio sektoriaus pardavimai gruodžio mėnesį sumažėjo 40 proc., teigia jas vienijanti asociacija „Abta“.

Pasak „Abta“ direktoriaus Marko Tanzerio, šiemet kelionių pramonės pajamos sumažėjo 78 proc., o nuo lapkričio ją dar labiau suvaržė apribojimai dėl omikrono.

„Per pastarąsias dvi savaites iš Vyriausybės neišgirdome nieko apie tai, kokią paramą galima būtų skirti kelionių ir turizmo sektoriui. Pats laikas imtis veiksmų“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.