V. Putinas popiežiui siūlo drauge „ginti krikščionis“

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį palinkėjo popiežiui Pranciškui laimingo 85-ojo gimtadienio ir pasakė jam, kad jie abu drauge galėtų ginti krikščionis.

V.Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
V.Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-17 14:00

Komentaras pasirodė po anksčiau šį mėnesį popiežiaus paskelbto pareiškimo, kad jis yra pasirengęs nuvykti į Maskvą aplankyti Rusijos Ortodoksų Bažnyčios vadovo patriarcho Kirilo.

„Sunku pervertinti jūsų asmeninį indėlį plėtojant Rusijos Ortodoksų Bažnyčios ir Katalikų Bažnyčios santykius, stiprinant Rusijos ir Vatikano ryšius“, – telegramoje popiežiui rašė V. Putinas.

„Esu tikras, kad bendromis pastangomis galime daug nuveikti, kad apgintume krikščionių teises ir interesus, ir užtikrintume tarpkonfesinį dialogą“, – sakoma Kremliaus paskelbtoje telegramoje.

Daugiau kaip du dešimtmečius valdantis V. Putinas pavertė Ortodoksų Bažnyčią svarbiu savo valdžios stulpu ir vaizduoja save tradicinių vertybių sergėtoju.

2016 metais popiežius Pranciškus su patriarchu Kirilu susitiko Kuboje. Tai buvo pirmas dviejų didžiausių krikščioniškų Bažnyčių vadovų susitikimas nuo Krikščionių Bažnyčios skilimo į Rytų ir Vakarų Bažnyčias 1054 metais (schizmos).

Maskvos patriarchato ryšių su užsieniu departamento vadovas metropolitas Hilarionas šį mėnesį sakė, kad kažkuriuo metu nuo gruodžio 20-osios iki 31-osios susitiks su Pranciškumi ir, be kitų klausimų, aptars „galimą būsimą“ pontifiko susitikimą su Kirilu.

Pasak jo, nei tokio susitikimo data, nei vieta dar nepaskirtos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.