Londonas paskelbė „didelį incidentą“ dėl omikron plitimo

Londono meras Sadiqas Khanas dėl koronaviruso omikron varianto plitimo šeštadienė paskelbė „didelio incidento“ (major incident) padėtį.

Londonas.<br>www.unsplash.com nuotr.
Londonas.<br>www.unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2021, 6:11 PM

Per pastarąsias septynias dienas Londone buvo patvirtinta daugiau nei 65 tūkst. naujų koronaviruso atvejų, o per pastarąsias 24 valandas pranešta apie 26 418 atvejų – tai didžiausias skaičius nuo pandemijos pradžios.

Didelis incidentas yra apibrėžiamas kaip įvykis, turintis įvairių rimtų pasekmių, dėl kurių reikia imtis specialių priemonių. Tokios padėties paskelbimo tikslas – padėti institucijoms bendradarbiauti, siekiant sumažinti paslaugų sutrikimus mieste.

S. Khanas buvo paskelbęs didelio incidento padėtį sausio 8 dieną, per ankstesnę viruso bangą, tačiau po mėnesio atšaukė įsakymą, kai susirgimų skaičius sumažėjo.

„Mūsų sostinėje omikron varianto atvejų padidėjimas kelia didelį susirūpinimą, todėl dar kartą skelbiame didelį incidentą dėl COVID-19 grėsmės mūsų miestui“, – teigė S. Khanas.

„Tiesa, kad pagrindinės Londono agentūros glaudžiai bendradarbiauja, siekdamos sumažinti poveikį mūsų miestui, įskaitant pagalbą apsaugojant gyvybiškai svarbią vakcinacijos programą“, – pridūrė jis.

Didžiojoje Britanijoje tris dienas iš eilės užfiksuotas rekordinis koronaviruso atvejų skaičius, todėl buvo įvestos naujos taisyklės ir pranešama apie dar vieną planuojamą karantiną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.