Gubernatorius: Teksasas pasienyje su Meksika stato savo „sieną“

Teksasas prie sienos su Meksika pradėjo statyti savo „sieną“ iš didžiulių plieno strypų, šeštadienį pareiškė valstijos gubernatorius respublikonas Gregas Abbottas, apkaltinęs prezidentą Joe Bideną darant nepakankamai, kad būtų sustabdyta neteisėta imigracija.

 Siena.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Siena.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2021, 2:07 PM

„Teksasas žengia žingsnį, kuris, žvelgiant į bet kokią kitą šios šalies valstiją, išties neturi precedento“, – pareiškė gubernatorius. Jis papasakojo apie „sieną, statomą mūsų pasienyje siekiant apginti ir išsaugoti Jungtinių Valstijų ir mūsų pačių valstijos suverenumą“.

Tokia siena „reikalinga dėl vienintelės priežasties – dėl to, kad J. Bideno administracija nesugebėjo atlikti savo darbo“, pareiškė jis Rio Grande Sityje, kur kalbėjo stovėdamas priešais kraną ir plieno strypus.

Gubernatorius, kuris, kaip kalbama, turi ambicijų tapti Baltųjų Rūmų šeimininku, pasmerkė „mirtinas“ J. Bideno pasienio politikos „pasekmes“.

„Ši pasienio siena, kurią matote už mūsų, atkartoja pasienio sieną, kurią statė prezidentas Trumpas, tokios pat medžiagos, tokia pat koncepcija“, – pridūrė G. Abbottas, turėjęs omenyje J. Bideno pirmtaką Donaldą Trumpą.

D. Trumpas sienos JAV ir Meksikos pasienyje statybą buvo pavertęs vienu pagrindinių savo administracijos tikslų. Per jo ketverių metų kadenciją buvo pastatyta bendro 727 km ilgio siena, nors didžioji dalis šių statybų buvo tiesiog esamų užtvarų keitimas.

Šių metų sausį prezidento postą perėmus J. Bidenui, darbai buvo sustabdyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.