Jungtinėje Karalystėje atsistatydino „Brexit“ derybininkas D. Frostas

Buvęs „Brexit“ derybininkas Davidas Frostas šeštadienį įteikė atsistatydinimo pareiškimą, kuris įsigalioja nedelsiant.

 Brexit.<br>123rf nuotr.
 Brexit.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2021, 1:48 PM

Tai yra dar vienas smūgis šalies britų premjerui Borisui Johnsonui po maišto partijos viduje dėl naujų koronaviruso apribojimų, o taip pat po pažeminimo per neseniai įvykusius papildomus rinkimus.

Patikimas premjero bendražygis D. Frostas atsistatydinimo pareiškimą įteikė po to, kai pasirodė pranešimų, kad jis savo postą ketina palikti sausį.

„Tenka apgailestauti, kad šis planas šį vakarą iškilo į viešumą, todėl esant šioms aplinkybėms, manau, kad teisinga man įteikti atsistatydinimo pareiškimą, kuris įsigalioja nedelsiant“, – savo atsistatydinimo pareiškime, kurį paviešino premjero spaudos tarnyba, nurodė D. Frostas.

D. Frostas B. Johnsonui sakė, kad „nerimauja dėl esamos judėjimo krypties“ kalbant apie koronaviruso tvarką ir mokesčių didinimą.

B. Johnsonas sakė „labai apgailestaująs“ dėl atsistatydinimo, „atsižvelgiant į viską, ką esate pasiekęs ir kiek esate prisidėjęs prie šios vyriausybės“.

Laikraštis „The Mail on Sunday“ anksčiau pranešė, kad D. Frostas esą ketino atsistatydinimo pareiškimą įteikti prieš savaitę, tačiau buvo įkalbėtas likti iki Naujųjų metų.

B. Johnsonas šiuo metu mėgina atsitiesti po šimto savo partijos narių maišto per balsavimą parlamente dėl koronaviruso priemonių, o taip pat po vietos parlamente praradimo per neseniai įvykusius papildomus rinkimus.

Prie pastarojo rinkėjų sprendimo iš dalies prisidėjo pranešimai, jog premjero darbuotojai ir padėjėjai praėjusiais metais esą surengė kelis kalėdinius vakarėlius, nepaisant tuo metu galiojusių griežtų apribojimų.

56 metų D. Frostas vadinamuoju B. Johnsono vedliu Europos Sąjungoje buvo paskirtas 2019 metų liepą, netrukus po to, kai B. Johnsonas tapo premjeru. O vėliau jis tapo vyriausiuoju prekybos derybininku po to, kai pernai padėjo užbaigti „skyrybų“ su ES procesą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?