Baltarusija protestuoja dėl „atakos“ prieš jos ambasadą Londone ir diplomato sužeidimą

Baltarusijos vyriausybė pirmadienį pranešė iškvietusi vieną britų diplomatą, kad pareikštų jam protestą dėl „atakos“ prieš baltarusių ambasadą Londone ir jos darbuotojo sužeidimą.

A. Lukašenka.<br>AP/Scanpix nuotr.
A. Lukašenka.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2021, 5:08 PM

Baltarusijos užsienio reikalų ministerijos pranešime sakoma, kad grupė žmonių ištepliojo ambasados fasadą ir užpuolė keletą baltarusių diplomatų, kai šie atvyko į įvykio vietą. Minskas pridūrė, kad vienas iš baltarusių diplomatų „patyrė sunkių sužeidimų, dėl kurių prireikė skubios medicinos pagalbos“. Konstatuota, kad ambasados darbuotojui buvo sulaužyta nosis, išmuštas dantis, jis patyrė smegenų sukrėtimą.

URM nurodė iškvietusi vieną Jungtinės Karalystės pasiuntinį Minske, kad pateiktų oficialų protestą ir pareikalautų kaltininkus patraukti atsakomybėn.

Socialiniuose tinkluose paskelbtoje medžiagoje matyti sekmadienį prie Baltarusijos ambasados Londone vykusi nedidelė demonstracija. Sostinės policija sakė kol kas neturinti jokios informacijos apie numanomą incidentą, dėl kurio skundžiasi Minskas.

Baltarusijos autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka nuo praeitų metų rugpjūčio, kai buvo paskelbtas laimėjęs valstybės rinkimus, kuriuos opozicija ir Vakarų šalys laiko suklastotais, vykdo didelio masto represijas prieš protestuotojus, žurnalistus ir pilietinės visuomenės organizacijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.