ES dėl omikron perka dar 20 mln. „Pfizer/BioNTech“ vakcinos nuo COVID-19 dozių

Europos Komisija (EK) sekmadienį paskelbė sudariusi sutartį įsigyti dar 20 mln. „Pfizer/BioNTech“ vakcinos nuo COVID-19 dozių, kurios bus pristatytos per pirmus tris 2022 metų mėnesius ir skirtos šalims narėms, kovojančioms su naujosios atmainos omikron plitimu.

ES dėl omikron perka dar 20 mln. „Pfizer/BioNTech“ vakcinos nuo COVID-19 dozių.<br>123rf.com nuotr.
ES dėl omikron perka dar 20 mln. „Pfizer/BioNTech“ vakcinos nuo COVID-19 dozių.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-20 09:54

Pirmieji 5 mln. dozių bus pristatyti sausį, dar 5 mln. bus pristatyti vasarį, o likęs kiekis bloką pasieks kovą, sakoma Komisijos, kuri visų 27 šalių narių vardu derasi su vakcinų gamintojais, pranešime spaudai.

Pridėjus naująsias dozes, „Pfizer/BioNTech“ ES pirmą kitų metų ketvirtį iš viso pristatys 215 mln. savo vakcinos dozių, nurodė EK ir pridūrė, kad prieš kelias dienas buvo pasiektas panašus susitarimas su „Moderna“.

Europos ligų kontrolės ir prevencijos centro (ECDC) duomenimis, ES iki šiol visiškai paskiepyta 67 proc. gyventojų. Tačiau kai kurios šalys narės gerokai atsilieka, o daugelis vyriausybių jau pradėjo skiepijimo sustiprinamąja doze kampanijas, kurios kol kas laikomos geriausia apsaugos nuo omikron priemone.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.