Šveicarija įveda sankcijas virtinei su Baltarusija susijusių struktūrų ir asmenų

Šveicarija pirmadienį paskelbė įvedanti sankcijas 17 fizinių asmenų ir devynioms organizacijoms, susijusiems su Baltarusija, paskelbė šveicarų Valstybinis ekonomikos sekretoriatas.

Šveicarija įveda sankcijas virtinei su Baltarusija susijusių struktūrų ir asmenų.<br>123rf.com nuotr.
Šveicarija įveda sankcijas virtinei su Baltarusija susijusių struktūrų ir asmenų.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2021, 2:49 PM

Šveicarijos sankcijos bus taikomos baltarusių oro bendrovei „Belavia“, valstybinei įmonei „Centrkurort“, turizmo bendrovei „Oskartur“, viešbučiui „Planeta“, pasienio specialiosioms pajėgoms (OSAM), „Grodna Azot“, „Belarusnafta“, „Belšyna“, viešbučiui „Minsk“.

Į „juoduosius sąrašus“ taip pat įtrauktos Sirijos oro bendrovė „Cham Wings“ ir pasų bei vizų tarnyba „VIP Grub“, įsikūrusi Stambule.

Tarp asmenų, kuriems bus taikomos sankcijos, yra Baltarusijos valstybinio sienų apsaugos komiteto pirmininkas Anatolis Lapo ir Baltarusijos Užsienio reikalų ministerijos spaudos sekretorius Anatolis Hlazas.

Lenkijoje, Latvijoje ir Lietuvoje pastaraisiais mėnesiais išaugo iš Baltarusijos plūstančių migrantų – daugiausiai atvykėlių iš Vidurinių Rytų – srautas. Europos Sąjunga kaltina Minsko režimą sąmoningai kurstant chaosą prie Bendrijos sienų, o Baltijos valstybės šiuos veiksmus vadina hibridine agresija.

Lapkričio pradžioje padėtis Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje komplikavosi, prie Lenkijos sienos iš Baltarusijos pusės susirinkus keliems tūkstančiams migrantų iš Vidurinių Rytų, norinčių patekti į ES.

Dėl šios krizės Europos Vadovų Taryba gruodžio pradžioje nusprendė įvesti sankcijas dar 17 asmenų ir 11 organizacijų, įskaitant „Belavia“ ir „Cham Wings“.

Patvirtinus šį, jau penktą, ES sankcijų Baltarusijai paketą, „juoduosiuose sąrašuose“ iš viso yra 183 asmenys ir 26 organizacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.