Vokietija griežtina apribojimus Jungtinės Karalystės keliautojams Omikron atmaina tapo dominuojančia Airijoje

Vokietija tapo naujausia Europos šalimi, uždraudusia daugumai keliautojų atvykti iš Didžiosios Britanijos, kad būtų sulėtintas omikron atmainos plitimas, praneša BBC.

Vokietija griežtina apribojimus Jungtinės Karalystės keliautojams.<br>123rf.com nuotr.
Vokietija griežtina apribojimus Jungtinės Karalystės keliautojams.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2021, 10:07 AM, atnaujinta Dec 20, 2021, 12:11 PM

Tik Vokietijos piliečiams ir gyventojams bus leidžiama atvykti iš Jungtinės Karalystės. Jie turi turėti neigiamą testą ir dvi savaites karantinuotis nepriklausomai nuo to, ar yra paskiepyti.

Priemonės įsigaliojo sekmadienio vakarą. Prancūzija jau įvedė panašius apribojimus, nes Didžiojoje Britanijoje koronaviruso infekcijų daugėja.

Naujas taisykles paskelbė Roberto Kocho Institutas (RKI), federalinė sveikatos agentūra, priskyrusi Jungtinę Karalystę susirūpinimą keliančiai viruso atmainos zonai, didžiausiam COVID rizikos lygiui.

Danija, Prancūzija, Norvegija ir Libanas taip pat įtraukti į Vokietijos didelės rizikos sąrašą, kelionės iš tų šalių taip pat bus ribojamos.

Vokietijos sveikatos ministras Karlas Lauterbachas sakė manąs, kad dėl omikron atmainos kils „didžiulė penktoji pandemijos banga“. Jis sakė, kad Vokietija turi pasiruošti iššūkiui „kokio dar niekada nesame matę“, ir „kuo geriau galėsime atsispirti (...), tuo geriau“.

Sekmadienį kalbėdamas per transliuotoją ARD, profesorius K. Lauterbachas atmetė karantino prieš Kalėdas galimybę sakydamas: „Prieš Kalėdas karantino nebus. Tačiau sulauksime penktosios bangos – peržengėme kritinį omikron infekcijų skaičių“.

Federalinės vyriausybės koronaviruso ekspertų taryba – patariamoji grupė, kurią sudaro 19 narių – perspėjo apie didėjantį pavojų Vokietijos „gyvybiškai svarbiai infrastruktūrai“, sakydama, kad ligoninių, sveikatos paslaugų ir pagrindinių komunalinių paslaugų veikla gali būti sutrikdyta, jei nebus imtasi tolesnių veiksmų.

Šiuo metu Vokietijoje galioja nemažai apribojimų, dauguma jų taikomi neskiepytiems žmonėms, jiems draudžiama lankytis daugumoje viešųjų vietų. Šiuo metu apie 70 proc. Vokietijos gyventojų yra visiškai paskiepyti.

Prancūzija taip pat nerimauja dėl omikron plitimo Jungtinėje Karalystėje, šeštadienį valdžia uždraudė JK turistams keliauti tarp abiejų šalių. Pagal naujas taisykles JK piliečiams dabar reikia „įtikinamos priežasties“, kad galėtų atvykti į Prancūziją, o kelionės turizmo ar verslo tikslais uždraustos. Išimtys yra tik vežėjai, transporto darbuotojai ir Prancūzijos piliečiai.

Omikron atmaina tapo dominuojančia Airijoje

Omikron atmainos koronavirusas tapo dominuojančiu Airijoje.

Šalies vyriausiasis patarėjas medicinos klausimais Tony'is Holohanas sakė transliuotojui RTE: „Prireikė mažiau nei dviejų savaičių, kad omikron taptų dominuojančia atmaina Airijoje. Tai tik parodo, koks yra šios atmainos užkrečiamumas.“

Jis teigė, kad dabar labai svarbu riboti kontaktus ir išlyginti naujų infekcijų kreivę, siekiant išvengti nereikalingų mirčių ir apsaugoti sveikatos priežiūros sistemą.

Pastarosiomis dienomis šioje 5 mln. gyventojų turinčioje šalyje fiksuojamas sergamumo ir mirštamumo kreivių didėjimas. Čia dviejų savaičių sergamumo rodiklis gruodžio 13 d. sudarė 1 305 atvejus 100 tūkst. gyventojų.

Gruodžio pradžioje Airijos vyriausybė paskelbė naujus ribojimus – be kita ko, vėl uždaryti klubai, o teatrai ir kino teatrai gali dirbti tik 50 proc. pajėgumu. Taip pat grąžinti privačiuose susibūrimuose galinčių dalyvauti žmonių limitai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.