Naujoji Zelandija imasi priemonių, skirtų užkirsti kelią omikron atmainos plitimui

Naujoje Zelandijoje bus sutrumpintas laikotarpis tarp antrosios skiepo nuo koronaviruso dozės ir stiprinančiosios injekcijos, taip pat atidėtas laipsniškas sienų atidarymas, antradienį paskelbė vyriausybė, pristatydama priemones, skirtas stabdyti naujosios omikron atmainos plitimą.

Naujosios Zelandijos atsako į COVID-19 krizę ministras Chrisas Hipkinsas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Naujosios Zelandijos atsako į COVID-19 krizę ministras Chrisas Hipkinsas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2021, 3:27 PM

Atsako į COVID-19 krizę ministras Chrisas Hipkinsas sakė, kad vyriausybė pritarė „atsargumo priemonių rinkiniui“, atsižvelgusi į koronaviruso omikron atmainos keliamą grėsmę.

Laikotarpis tarp antrosios ir stiprinančiosios vakcinos dozės suleidimo bus sutrumpintas nuo šešių iki keturių mėnesių – taigi, 82 proc. paskiepytų Naujosios Zelandijos gyventojų galės revakcinuotis iki vasario pradžios.

Griežtą kontrolę pasienyje įsivedusiai Naujajai Zelandijai kol kas pavyksta neleisti omikron atmainai plisti visuomenėje. Vieninteliai iki šiol užregistruoti atvejai nustatyti tarp keliautojų; jiems taikoma izoliacija ir karantinas.

„Visuomenės sveikatos duomenys rodo, kad netrukus kiekvienas atvejis, fiksuojamas mūsų pasienyje ir perkeliamas į mūsų valdomos izoliacijos įstaigas, bus sukeltas omikron varianto, – nurodė Ch. Hipkinsas. – Jau žinome, kad papildomi skiepai gerokai sustiprina asmens imunitetą, sumažina COVID-19 plitimą ir sunkumą.“

Planai leisti keliautojams iš Australijos nuo sausio 17 dieną izoliuotis savarankiškai, o ne specialiuose centruose, nukeliami į vasario pabaigą.

Pasak Ch. Hipkinso, Australijos Naujojo Pietų Velso valstijoje artimiausiu metu „turėtų būti registruojama 25 tūkst. atvejų per parą, todėl planuotas sienos atidarymas sausio viduryje šiuo metu kelia pernelyg didelį pavojų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.