Pentagonas: 100 JAV karių dalyvavo „draudžiamoje ekstremistinėje veikloje“

Maždaug 100 JAV karių per pastaruosius vienus metus vienokia ar kitokia forma dalyvavo „draudžiamoje ekstremistinėje veikloje“, pirmadienį pranešė Gynybos departamentas, paskelbęs naujas gaires kariškiams.

Maždaug 100 JAV karių per pastaruosius vienus metus vienokia ar kitokia forma dalyvavo „draudžiamoje ekstremistinėje veikloje“.<br>Imago images/Scanpix nuotr.
Maždaug 100 JAV karių per pastaruosius vienus metus vienokia ar kitokia forma dalyvavo „draudžiamoje ekstremistinėje veikloje“.<br>Imago images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2021, 9:43 AM

Pentagono vadovas Lloydas Austinas šių metų vasarį nurodė peržiūrėti Gynybos departamento politiką dėl kovos su ekstremizmu kariuomenės gretose.

Peržiūrą nurodyta atlikti paaiškėjus, kad dešimtys buvusių JAV karių dalyvavo buvusio prezidento Donaldo Trumpo šalininkų sausio 6 dieną surengtame Kapitolijaus šturme.

„Didžioji dauguma Gynybos departamento vyrų ir moterų garbingai ir ištikimai tarnauja šiai šaliai“, – sakė L. Austinas pareiškime, išplatintame po to, kai buvo paskelbta darbo grupės parengta ataskaita apie kovą su ekstremistine veikla.

„Jie gerbia duotą priesaiką remti ir ginti Jungtinių Valstijų Konstituciją, – sakė gynybos sekretorius. – Manome, kad tik nedaugelis iš jų sulaužo šią priesaiką, dalyvaudami ekstremistinėje veikloje.“

Pentagono atstovas spaudai Johnas Kirby sakė, jog peržiūros metu nustatyta, kad „maždaug 100“ aktyviosios tarnybos ar rezervo karių per pastaruosius vienus metus dalyvavo draudžiamoje ekstremistinėje veikloje.

Jis atsisakė patikslinti, kokia konkrečiai veikla jie užsiėmė, tačiau kaip draudžiamos veiklos pavyzdžius paminėjo reiškiamą paramą vyriausybės nuvertimui ar „vidaus terorizmui“.

Darbo grupė naujose gairėse nemini konkrečių ekstremistinių grupių.

Ji, be kita ko, rekomenduoja daugiau dėmesio skirti karių švietimui ir mokymams apie tai, kas yra draudžiama ekstremistinė veikla.

Ataskaitoje taip pat pateikiamos gairės dėl socialinių tinklų, apibrėžiančios, kas juose leidžiama, o kas ne, nurodė J. Kirby.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.