V. Putinas paragino E. Macroną užbaigti transliuotojo RT „diskriminaciją“

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį paragino Prancūziją liautis „diskriminuoti“ rusų valstybinį transliuotoją RT, kurį Vakarų šalys kaltina skleidžiant melagienas ir Kremliui palankią propagandą.

Vladimiras Putinas ir Emmanuelis Macronas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Vladimiras Putinas ir Emmanuelis Macronas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2021, 8:45 PM

Kalbėdamasis su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu (Emaniueliu Makronu) V. Putinas „išreiškė viltį, kad Rusijos kanalui bus suteiktos tokios pačios galimybės veikti be diskriminacijos, kokiomis prancūzų žiniasklaida naudojasi Rusijoje“.

2005 metais įkurta RT, kuri anksčiau vadinosi „Russia Today“, ilgainiui išsiplėtė ir dabar yra transliuojama kabeliniais kanalais bei internetu keliomis kalbomis, įskaitant anglų, prancūzų, ispanų ir arabų.

Prancūzijos valdžios institucijos ir žiniasklaidos organizacijos jau seniai kaltina RT, kad ši televizija yra Kremliaus propagandos ruporas. Tuo metu RT reporteriai skundžiasi, kad jiems nesuteikiama oficiali akreditacija nušviesti įvykių Eliziejaus rūmuose.

Jungtinėse Valstijose RT buvo įpareigota užsiregistruoti kaip „užsienio agentė“. Jungtinės Karalystės tarnybos grasino panaikinti šio kanalo transliacijos licenciją.

Lietuva ir Latvija yra apskritai uždraudusios RT transliuoti savo teritorijoje.

Šią savaitę platforma „YouTube“ užblokavo vieną naują RT kanalą. Anksčiau šiais metais buvo uždaryti šios televizijos vokiški kanalai RT DE ir „Der Fehlende Part“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.