Atsistatydino Šiaurės Makedonijos premjeras Z. Zaevas

Šiaurės Makedonijos ministras pirmininkas Zoranas Zaevas trečiadienį įteikė savo atsistatydinimo pareiškimą. Šį žingsnį jis argumentavo dideliais valdančiosios socialdemokratų partijos SDSM nuostoliais vietos valdžios rinkimuose spalį. Z. Zaevas jau iš karto po to pareiškė, kad trauksis iš vadovavimo vyriausybei ir partijai.

 Zoranas Zaevas<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Zoranas Zaevas<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2021, 10:17 PM

Per tą laiką Z. Zaevas užtikrino sklandų valdžios perdavimą. Prieš pusantros savaitės SDSM Z. Zaevo įpėdiniu partijos lyderio poste išrinko ligšiolinį finansų viceministrą Dimitarą Kovačevskį. Jis buvo Z. Zaevo pageidaujamas kandidatas ir per partijos narių balsavimą internetu įveikė tris konkurentus.

Parlamentas dabar turės patvirtinti D. Kovačevskį ministru pirmininku. Nepaisant tik nežymios daugumos, praktiškai nėra abejonių, kad tai bus padaryta.

Z. Zaevas nuo 2017 metų gegužės iki 2020-ųjų sausio ir tada nuo 2020 metų rugpjūčio vadovavo vyriausybei. Jis vaidino pagrindinį vaidmenį sureguliuojant ginčą dėl pavadinimo su kaimynine Graikija. Šio konflikto užbaigimas buvo sąlyga stojimo deryboms su ES pradėti – tiesa, jas šiuo metu blokuoja Bulgarija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.