JAV valstybės departamentas ragina Rusiją liautis platinus „melagingą retoriką“

JAV valstybės departamento atstovas Nedas Price'as paragino Rusijos gynybos ministeriją liautis platinus „melagingą retoriką“ Ukrainos klausimu.

JAV valstybės departamentas ragina Rusiją liautis platinus „melagingą retoriką“.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
JAV valstybės departamentas ragina Rusiją liautis platinus „melagingą retoriką“.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-22 07:50

„Raginame Rusiją liautis naudojus melagingą, kurstančią retoriką ir imtis prasmingų žingsnių įtampai sumažinti, kad būtų sukurta teigiama atmosfera diskusijoms“, – tviteryje trečiadienį parašė jis.

N. Price'as pažymėjo, kad, „priešingai, nei teigia Rusijos gynybos ministras, už įtampos eskalavimą atsakingi Rusija ir jos statytiniai, o ne Ukraina ar JAV“.

Antradienį Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu apkaltino Kijevą, kad šis neva ruošiasi Donbase įvykdyti „provokaciją, panaudojant cheminius komponentus“, dalyvaujant „daugiau kaip 120 amerikiečių privačių karinių kompanijų darbuotojų“.

„Jie įrengia ugnies pozicijas gyvenamuosiuose namuose ir socialiniu požiūriu svarbiuose objektuose, apmoko kovos veiksmų Ukrainos specialiųjų operacijų pajėgas ir radikalias ginkluotas grupuotes“, – per Rusijos gynybos ministerijos kolegijos posėdį teigė S. Šoigu.

„Ruošiantis įvykdyti provokaciją į Avdijivkos ir Krasnyj Lymaną atgabenti rezervuarai su nenustatytais cheminiais komponentais“, – pridūrė ministras.

JAV nuo lapkričio vidurio skambina pavojaus varpais ir sako, kad Maskva galbūt planuoja didelio masto ataką prieš Ukrainą. Vašingtonas yra įspėjęs Vladimirą Putiną, kad tokiu atveju laukia beprecedentės sankcijos.

Vakarų valstybės kaltina Rusiją sutelkus prie savo sienos su Ukraina iki 100 tūkst. karių.

Rusija 2014 metais atplėšė nuo Ukrainos Krymo pusiasalį, o netrukus po to ėmė remti separatistus Donbase, kur tebesitęsia Kijevo pajėgų konfliktas su prorusiškais separatistais, jau nusinešęs per 13 tūkst. gyvybių.

Ukraina ir jos Vakarų sąjungininkės kaltina Rusiją siunčiant karių ir ginklų separatistams paremti, bet Maskva tai neigia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.