Graikija šventiniu laikotarpiu skelbia kaukių dėvėjimo prievolę

Graikija ketvirtadienį pranešė, kad dėl koronaviruso plitimo šventiniu laikotarpiu šalyje bus privalu dėvėti kaukę tiek uždarose patalpose, tiek lauke.

Kaukė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kaukė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2021, 1:28 PM

Šalyje pandemijos aukomis iki šiol tapo jau daugiau nei 20 tūkst. žmonių, o per 600 šiuo metu gydoma reanimacijoje. Vyriausybė nusprendė nepaisyti sveikatos ekspertų raginimų paskelbti papildomas saugumo priemones ir judėjimo ribojimus, kurie apimtų net ir pasiskiepijusius žmones.

„Šventiniu laikotarpiu esama daug judėjimo, o lauke būriuojasi didelės žmonių grupės, – sakė šalies sveikatos apsaugos ministras Thanos Plevris. – Nuo 16 val. Grinvičo laiku penktadienį visose uždarose patalpose ir lauke bus privalu dėvėti kaukes.“

Ministras pridūrė, kad ši priemonė galios mažiausiai iki sausio 2 dienos.

Šalyje atšaukti visi kalėdiniai ir naujametiniai renginiai, o atvykstantys keliautojai paraginti antrą ir ketvirtą dieną po atvykimo pasidaryti testą.

Negana to, artimiausiomis dienomis bus paskelbta apie papildomus ribojimus, kurie apims laisvalaikio veiklą, sportą ir nuotolinį darbą ir įsigalios sausio 3 dieną, nurodė T. Plevris.

Nors Graikijoje iki šiol jau suleista per 16,5 mln. įvairių gamintojų vakcinos dozių, šalies valdžios institucijoms sunkiai sekasi paskatinti vyresnių nei 60 m. amžiaus žmonių skiepijimąsi. Nuspręsta įvesti mėnesinę 100 eurų baudą, siekiant paskatinti senjorus iki sausio vidurio pasiskiepyti bent viena vakcinos doze.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.