J. Kaczyńskis ketina trauktis iš Lenkijos vicepremjero posto

Lenkiją nuo 2015 metų valdančios Teisės ir teisingumo partijos vadovas Jarosławas Kaczyńskis nusprendė atsisakyti vicepremjero posto ir pasitrauks iš jo iki kovo pabaigos.

J. Kaczynskis.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
J. Kaczynskis.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-24 13:07

Jis tai pareiškė penktadienį paskelbtame interviu laikraščiui „Gazeta Polska Codziennie“.

„Mūsų partija turi rodyti aktyvumą tais klausimais, kurie yra svarbūs. Šiandien tai dažnai suveikia, bet ne ten, kur reikia. Todėl tikriausiai iki pirmojo ketvirčio pabaigos aš visą dėmesį sutelksiu į partiją ir pasitrauksiu iš vyriausybės“, – pareiškė J. Kaczyńskis.

Pasak jo, Teisė ir teisingumas turi visas galimybes iškovoti pergalę 2023 metais įvyksiančiuose parlamento rinkimuose. „Mūsų laukia sunkūs laikai, kadangi tęsiasi ir pandemija, ir ekonomikos krizė, apėmusi pasaulį, ir agresija iš Rytų“, – konstatavo politikas. „Mes kol kas efektyviai tvarkomės su šiais iššūkiais, ir jei niekas nepasikeis, aš labai gerai vertinu mūsų šansus“, – teigė J. Kaczyńskis.

72 metų amžiaus J. Kaczyńskis be pertraukų vadovauja partijai nuo 2003 metų sausio. Šiuo metu jis yra įtakingiausias Lenkijos politikas. Jis taip pat eina vicepremjero pareigas ir kuruoja nacionalinio saugumo klausimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.