Popiežius Pranciškus ragina siekti dialogo pandemijos metu

Per šv. Kalėdas popiežius Pranciškus paragino žmones siekti dialogo asmeniniu ir politiniu lygiu pasaulyje siaučiant COVID-19 pandemijai, informuoja AFP.

Popiežius Pranciškus.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Popiežius Pranciškus.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 25, 2021, 3:07 PM

Tradicinėje kalboje miestui ir pasauliui (lot. Urbi et orbi) Šv. Petro aikštėje Vatikane popiežius apgailestavo dėl besitęsiančių tragedijų Sirijoje, Jemene ir Irake bei perspėjo dėl karinio konflikto grėsmės tarp Rusijos ir Ukrainos.

„Šis pandeminis laikotarpis yra skaudus išbandymas mūsų socialiniams santykiams. Ryškėja tendencija užsisklęsti, viską daryti po vieną, nebesistengti susitikti su kitais ir veikti drauge“, – sakė pontifikas.

„Tarptautiniu lygmeniu taip pat kyla rizika vengti dialogo, rizika, kad ši sudėtinga krizė privers rinktis trumpesnį kelią, užuot siekus ilgesnio kelio dialogo pagalba. Tačiau tik pastarasis kelias veda prie konfliktų sprendimo ir ilgalaikės naudos visiems“, – pabrėžė popiežius Pranciškus.

Jis sakė, kad pasaulyje tęsiasi daugybė karinių konfliktų, o žmonės, regis, jų net nebepastebi ir „baisios tragedijos apeinamos tylomis“.

Jis taip pat ragino užkirsti kelią naujiems kovų protrūkiams ilgai besitęsiančiame kare Rytų Ukrainoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.