Prancūzijoje ketinama sanitarinius pasus pakeisti vakcinacijos pasais

Prancūzijos vyriausybė ketina nuo sausio 15 d. įvesti šalies piliečiams vakcinacijos pasus. Tai pirmadienį pranešė televizijos kanalas RTBF, remdamasis Ministrų tarybai pateiktu įstatymo projektu.

Koronavirusas Prancūzijoje.<br>SIPA Press/Scanpix nuotr.
Koronavirusas Prancūzijoje.<br>SIPA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2021, 5:39 PM

Projekte numatoma prievolė pateikti šiuo leidimus restoranuose, baruose, kolektyviniuose renginiuose – seminaruose ar konferencijose, pramogų vietose ir tarp regionų kursuojančiame transporte.

Kaip sakoma projekte, vakcinacijos pasus kontroliuojantiems asmenims bus leidžiama tikrinti ir dokumentus, patvirtinančius šių leidimų pateikėjų tapatybę.

Tokių leidimų bus reikalaujama iš sveikatos apsaugos įstaigų lankytojų – tiek iš pacientų, tiek iš juos lydinčių asmenų, išskyrus sunkių susirgimų ar traumų, vakcinacijos šalutinio poveikio atvejus ir dar kelias ypatingas aplinkybes.

 

Vakcinacijos pasas pakeis dabar galiojantį sanitarinį pasą, kurį galima gauti, pavyzdžiui, turint neigiamą testo dėl koronaviruso rezultatą.

Kad įstatymas įsigaliotų, jį turi aprobuoti parlamentas, Valstybės taryba ir Konstitucinė taryba.

Šeštadienį Prancūzijoje buvo nustatyta daugiau kaip 100 tūkst. užsikrėtimo koronavirusu atvejų. Tai aukščiausias rodiklis šalyje per visą pandemijos laikotarpį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.