Jemeno sukilėliai skelbia laikinai atnaujinantys JT humanitarinius reisus į Saną

Jemeno husių sukilėliai antradienį pranešė, kad leido laikinai atnaujinti JT skrydžius į sostinės Sanos oro uostą, praėjus savaitei po to, kai šie reisai buvo sustabdyti dėl Saudo Arabijos vadovaujamos koalicijos antskrydžių.

Jemeno pilietinis karas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Jemeno pilietinis karas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2021, 11:23 AM

„Civilinės aviacijos administracija skelbia laikinai atnaujinanti JT ir kitų organizacijų skrydžius į Sanos oro uostą“, – informavo sukilėlių valdoma televizija „al Masirah“.

„Buvo susisiekta su [husių administracijos] Užsienio reikalų ministerija, kad ji praneštų JT ir visoms tarptautinėms organizacijoms, jog Sanos oro uostas pasirengęs priimti reisus“, – nurodė televizija.

Jemene nuo 2014 metų vyksta pilietinis karas tarp Rijado suburtos koalicijos remiamos vyriausybės ir Irano palaikomų husių.

Dauguma skrydžių į Sanos oro uostą dėl Rijado įvestos blokados yra įšaldyti nuo 2016 metų rugpjūčio, tačiau pagalbos reisams, kurie yra gyvybiškai svarbūs gyventojams, taikoma išimtis.

Pasak kovotojų, JT humanitariniai reisai į Saną praėjusią savaitę buvo įšaldyti dėl Saudo Arabijos ir jos sąjungininkių rengiamų antskrydžių. Tačiau koalicija pareiškė, kad oro uostas buvo uždarytas dviem dienomis anksčiau, ir dėl to apkaltino sukilėlius.

Koalicijos atstovas Turki al Maliki sekmadienį teigė, kad husiai „militarizuoja“ Sanos oro uostą ir naudoja jį kaip „pagrindinį centrą balistinėms raketoms ir bepiločiams orlaiviams leisti“ karalystės link.

Antradienį husiai apkaltino koaliciją neleidžiant per Sanos oro uostą pristatyti „ryšio ir navigacijos prietaisų, kuriais būtų pakeisti senieji“.

„JT ir tarptautinėms organizacijoms buvo pranešta, kad ilgalaikis šių prietaisų veikimas nėra garantuotas, atsižvelgiant į jų senumą“, – pažymėjo sukilėliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.