Turkijoje užpuolikas prokurdiškos partijos skyriuje peiliu sužeidė žmogų

Turkijos policija antradienį sulaikė vyrą, peiliu sužeidusį vieną žmogų prokurdiškos partijos skyriuje Stambule, pranešė šalies žiniasklaida.

Turkijos policija antradienį sulaikė vyrą, peiliu sužeidusį vieną žmogų prokurdiškos partijos skyriuje Stambule.<br>SIPA Press/Scanix asociatyvi nuotr.
Turkijos policija antradienį sulaikė vyrą, peiliu sužeidusį vieną žmogų prokurdiškos partijos skyriuje Stambule.<br>SIPA Press/Scanix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-28 15:14

Užpuolikas atėjo į Liaudies demokratijos partijos (HDP) biurą Stambulo Bachčelievlero rajone, pagrasino išžudyti visus pastate buvusius žmones ir sužeidė vieną asmenį, rašė laikraštis „Cumhuriyet“.

Partijos pareigūnai išpuolio kol kas nepakomentavo.

Šiemet tai jau antras išpuolis prieš HDP pastatus. Birželio mėnesį užpuolikas įsiveržė į HDP biurą vakarinėje Izmyro provincijoje ir nužudė vieną ten dirbusią moterį.

HDP yra antra didžiausia opozicinė partija Turkijos parlamente, bet vyriausybė bando ją uždrausti ir kaltina jos narius parama kurdų kovotojams, esantiems už įstatymo ribų. Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas šios partijos narius yra pavadinęs teroristais.

Turkijoje įkalinta tūkstančiai prokurdiškų aktyvistų, įstatymų leidėjų ir buvusių partijos lyderių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.