Italijos Sicilijos salą pasiekė šimtai išgelbėtų migrantų

Italijos Sicilijos saloje trečiadienį po beveik dviejų savaičių, praleistų jūroje, iš gelbėtojų laivo pradėjo išsilaipinti daugiau kaip 500 migrantų, pranešė viena nevyriausybinė organizacija ir nacionalinė naujienų agentūra.

Migrantai.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Migrantai.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2021, 4:33 PM, atnaujinta Dec 29, 2021, 5:00 PM

Italijos vidaus reikalų ministerija antradienį leido 558 migrantus gabenusiam laivui „Geo Barents“ prisišvartuoti Augustos uoste, per tviterį pranešė laivą valdanti organizacija „Gydytojai be sienų“ (MSF).

Trečiadienio rytą sveikatos priežiūros specialistai pradėjo tikrinti migrantus dėl COVID-19, o trys žmonės buvo perkelti į ligoninę, informavo italų naujienų agentūra AGI.

Laivas išplaukė gruodžio 15 dieną ir surengė aštuonias gelbėjimo operacijas, nurodė MSF.

Tarp išgelbėtų migrantų yra aštuntą mėnesį nėščia moteris, suaugusiųjų nelydimų nepilnamečių bei „žmonių, patyrusių seksualinį smurtą ir siaubingą prievartą“, tviteryje parašė organizacija.

AGI žiniomis, atlikus administracines ir medicinines procedūras atvykėliams bus taikomas karantinas.

Galimybės prisišvartuoti tebelaukia vokiečių labdaros organizacijos „Sea-Watch“ valdomas gelbėjimo laivas „Sea-Watch 3“, kuriame yra 440 migrantų. Antradienį iš šio laivo buvo evakuoti keturi žmonės.

Jungtinių Tautų pabėgėlių reikalų agentūros duomenimis, šiemet į Italiją, Graikiją, Ispaniją, Kiprą ir Maltą jūra atvyko 114 584 migrantai.

Atvykusiųjų jūra skaičius yra didesnis nei pernai (95 031), tačiau nesiekia 2015 metų lygio, kai jūra atvyko per 1 mln. žmonių.

Pasak MSF, šiemet žuvusių ir dingusių migrantų skaičius siekia 1 839.

Trečiadienį per savaitinę bendrąją audienciją Vatikane popiežius Pranciškus migracijos krizę pavadino „socialiniu žmonijos skandalu“.

Ispanija: apie 500 migrantų mėgino patekti į Melilijos teritoriją

Dvi migrantų grupės, iš viso apie 500 žmonių, atvykusių iš Afrikos šalių, esančių į pietus nuo Sacharos, trečiadienį mėgino patekti į Meliliją, Ispanijos autonominį miestą Afrikoje prie Viduržemio jūros. Tai pranešė naujienų agentūra „Europa Press“, remdamasi Ispanijos vyriausybės atstovais.

Agentūros žiniomis, mėgindami sustabdyti pažeidėjus, nukentėjo 13 civilinės gvardijos pareigūnų. Pasak šaltinių, migrantai buvo labai agresyvūs ir griebėsi smurto prieš kariškius, naudodami pagalius, akmenis ir kablius.

Melilija yra Afrikos šiaurėje, ji turi Ispanijos autonominio miesto statusą. Dėl geografinės padėties migracijos problema čia yra viena opiausių. Pabėgėlių srautui iš Afrikos kontroliuoti palei 12 kilometrų sieną su Maroku pastatyta šešių metrų aukščio spygliuotosios vielos tvora su stebėjimo bokšteliais. Vis dėlto nelegaliems migrantams kartais pavyksta ją perlipti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.