Naujųjų metų sutiktuvės Niujorko Taimso aikštėje įvyks nepaisant COVID-19 rekordų

Niujorkiečiams, kaip ir planuota, bus leista pasitikti 2022-uosius Taimso aikštėje, nepaisant mieste ir visose JAV fiksuojamų COVID-19 atvejų rekordų, ketvirtadienį patvirtino kadenciją baigiantis Niujorko meras Billas de Blasio.

Niujorkiečiams, kaip ir planuota, bus leista pasitikti 2022-uosius Taimso aikštėje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Niujorkiečiams, kaip ir planuota, bus leista pasitikti 2022-uosius Taimso aikštėje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 30, 2021, 5:13 PM

„Norime parodyti, kad judame į priekį, norime parodyti pasauliui, kad Niujorkas nepasiduoda“, – televizijai NBC sakė B. de Blasio, kuriam penktadienis yra paskutinė darbo diena dabartiniame poste.

Miesto pareigūnai pernai dėl koronaviruso pandemijos uždraudė niujorkiečiams pasitikti Naujuosius metus Taimso aikštėje, o šįkart paskelbė apie planus surengti kuklesnį renginį – ribojant dalyvių skaičių ir įsileidžiant tik pasiskiepijusius.

Nors tokie miestai kaip Atlanta atšaukė Naujųjų metų išvakarių renginius, B. de Blasio pareiškė, atsižvelgiant į aukštą vakcinacijos nuo COVID-19 lygį Niujorke, galima kviesti kaukes dėvinčias ir socialinio atstumo besilaikančias minias stebėti, kaip ant dangoraižio Taimso aikštėje nusileidžia krištolinis rutulys – šis įvykis simbolizuos Naujųjų metų sukaktį.

„Turime pasiųsti signalą pasauliui: Niujorkas yra atviras“, – pabrėžė meras.

Dėl plintančio koronaviruso užkrečiamesnio omikron varianto COVID-19 atvejų prieaugis JAV šoktelėjo iki aukščiausio lygio nuo pandemijos pradžios: šiuo metu šalyje kas parą vidutiniškai fiksuojama daugiau nei 265 tūkst. naujų atvejų.

Niujorko valstijos duomenimis, antradienį Niujorko mieste COVID-19 infekcija patvirtinta rekordiškai daug žmonių – 39 590.

Pasak B. de Blasio, būtina „padvigubinti vakcinavimo pastangas“, nors jau 91 proc. suaugusių Niujorko gyventojų yra paskiepyti bent viena vakcinos doze.

Būsimasis miesto meras Ericas Adamsas bus prisaikdintas šeštadienį Taimso aikštėje. E. Adamsas – demokrato B. de Blasio bendrapartietis – ketvirtadienį ruošiasi per spaudos konferenciją pristatyti savo pandemijos valdymo planą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų