Vokietija: sunku pasakyti, kada Rusija galėtų grįžti į G7 šalių grupę

Anot Vokietijos užsienio reikalų ministrės Annalenos Baerbock, šiuo metu sunku pasakyti, kada Rusija galėtų grįžti į G7 šalių grupę.

G7 šalių vėliavos.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
G7 šalių vėliavos.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 30, 2021, 10:20 AM

„Žinoma, labai skaudu, kad Rusija, aneksuodama Krymą, pati eliminavo save iš šio klubo“, – sakė ji agentūrai dpa, turėdama omenyje Maskvos veiksmus Ukrainos Juodosios jūros pusiasalyje 2014 metais. „Šiuo metu sunku pasakyti, kada Rusija galės grįžti į grupę – bet kokiu atveju dabartinė eskalacija nepalengvina situacijos“, – kalbėjo ministrė.

Pasak A. Baerbock, po agresyvių Rusijos veiksmų 2014-aisiais buvo svarbu parodyti Maskvai, kad negalima toliau įprastai tęsti ekonominės politinės darbotvarkės.

G7 grupei priklauso Vokietija, Didžioji Britanija, Prancūzija, JAV, Italija, Japonija ir Kanada. Vokietija sausio 1-ąją iš Didžiosios Britanijos perims pirmininkavimą grupei. Birželio 26-28 dienomis Elmau pilyje Bavarijos Alpėse numatytas G7 viršūnių susitikimas.

G7 iki 2014 metų su Rusija sudarė G8 grupę. Tačiau Maskva dėl Krymo aneksijos iš grupės buvo pašalinta. Nuo tada įtampa tarp Vakarų valstybių ir Rusijos, be kita ko, dėl Rusijos veiksmų Ukrainoje vis labiau augo. Aštrėjanti padėtis prie Rusijos ir Ukrainos sienos buvo viena svarbiausių temų gruodį Liverpulyje vykusiame G7 šalių užsienio reikalų ministrų susitikime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.