Kilus pasipiktinimui JAV sušvelninta 110 metų įkalinimo bausmė vairuotojui

Jungtinėse Valstijose pasipiktinimą išprovokavusi 110 metų įkalinimo bausmė tragišką avariją sukėlusiam sunkvežimio vairuotojui ketvirtadienį buvo sutrumpinta iki 10 metų.

Kilus pasipiktinimui JAV sušvelninta 110 metų įkalinimo bausmė vairuotojui.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Kilus pasipiktinimui JAV sušvelninta 110 metų įkalinimo bausmė vairuotojui.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-31 09:08

Daugiau kaip 4,5 mln. žmonių, tarp jų realybės televizijos žvaigždė Kim Kardashian, ragino sušvelninti bausmę Rogeliui Aguilerai-Mederosui, nors teisėjas ją skirdamas pažymėjo, kad ji yra privalomų Kolorado valstijos taisyklių rezultatas.

Imigrantui iš Kubos R. Aguilerai-Mederosui 2019 metų balandį vežant medieną nuokalnėje sugedo sunkvežimio stabdžiai, bet jis nepasinaudojo avariniu išvažiavimu. Nevaldomam sunkvežimiui įsirėžus į kitas transporto priemones žuvo keturi žmonės, taip pat buvo sužeisti keli kiti žmonės.

Prisiekusiųjų žiuri nusprendė, kad R. Aguilera-Mederosas yra kaltas dėl 27 kaltinimų, įskaitant kaltinimus dėl žmonių mirtį sukėlusios avarijos, o teisėjas skyrė 110 metų įkalinimo bausmę, nurodydamas, kad pagal Kolorado įstatymus tai minimali privaloma bausmė.

Kolorado gubernatorius Jaredas Polisas ketvirtadienį ėmėsi veiksmų šiam „savavališkam ir neteisingam“ rezultatui sumažinti.

„Jūsų 110 metų įkalinimo bausmės trukmė paprasčiausiai neatitinka nei jūsų veiksmų, nei bausmių, paskirtų kitiems žmonėms už panašius nusikaltimus“, – laiške R. Aguilerai-Mederosui rašė gubernatorius.

„Būtina pataisyti šį neteisingą nuosprendį ir atkurti pasitikėjimą mūsų baudžiamojo teisingumo sistemos vienodumu ir sąžiningumu, todėl nusprendžiau sušvelninti jūsų bausmę“, – rašoma laiške.

R. Aguilera-Mederosas, atlikęs pusę sušvelnintos įkalintos bausmės – po penkerių metų – galės teikti prašymą paleisti jį pirma laiko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.