Į naująją Nyderlandų vyriausybę įeis rekordinis skaičius moterų

Į naująją Nyderlandų vyriausybę įeis rekordinis skaičius moterų, rodo sekmadienį paskelbtas valdžią perimsiančios koalicijos sudarytos ministrų ir valstybės sekretorių sąrašas.

Naujuoju Nyderlandų ministru pirmininku jau ketvirtą kartą taps Markas Rutte.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Naujuoju Nyderlandų ministru pirmininku jau ketvirtą kartą taps Markas Rutte.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2022, 10:35 PM

Remiantis sąrašu, net 14-a iš 29 ministrų ir valstybės sekretorių postų teks moterims, įskaitant 10 ministrų postų iš 20-ies.

Keturių partijų koalicija prisieks sausio 10 dieną, po rekordiškai ilgų derybų, kurios truko net 271 dieną po kovo 17-ąją įvykusių rinkimų.

Naujuoju Nyderlandų ministru pirmininku jau ketvirtą kartą taps Markas Rutte.

Buvęs finansų ministras ir centro dešiniųjų lyderis Wopke Hoekstra, garsėjantis kaip griežtos linijos šalininkas, perims užsienio reikalų ministro postą.

Tuo tarpu buvusi užsienio reikalų ministrė Sigrid Kaag jį pakeis kaip finansų ministrė.

Nyderlandų finansų ministro veikla yra atidžiai stebima Europos Sąjungoje, nes Nyderlandai vadovauja vadinamajai „taupiojo ketverto“ grupei, kuri dažnai konfliktuoja su Pietų Europos valstybėmis dėl bloko išlaidų.

Grupė, kurią taip pat sudaro Austrija, Danija ir Švedija, pasisakė už griežtesnius apribojimus išlaidoms ekonomikos atkūrimui po COVID-19 pandemijos ir taip pat paragino apriboti lėšas kai kurioms Rytų Europos valstybėms.

Ernstas Kuipersas, kuris buvo atsakingas už koronavirusu užsikrėtusių pacientų paskirstymą po šalies ligonines, pakeis Hugo de Jongę sveikatos ministro poste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.