JAV Kolorado valstijoje prasiautus miškų gaisrui, trys žmonės laikomi dingusiais

Kelis JAV Kolorado valstijos miestelius nusiaubus miškų gaisrui, kuris sunaikino beveik tūkstantį namų, dingusiais yra laikomi trys žmonės.

JAV Kolorado valstijoje prasiautus miškų gaisrui, trys žmonės laikomi dingusiais.<br>AFP/Scanpix nuotr.
JAV Kolorado valstijoje prasiautus miškų gaisrui, trys žmonės laikomi dingusiais.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2022, 11:48 AM

„Mums labai pasisekė, kad neturime šimto dingusiųjų. Deja, turim tris patvirtintus dingusiais laikomus žmones“, – per spaudos konferenciją sakė Boulderio apygardos šerifas Joe Pelle.

Ugnis sunaikino mažiausiai 991 namą, kai ketvirtadienį siautėjo Supirioro ir Luisvilio miesteliuose, esančiuose netoli didžiausio valstijoje Denverio miesto. Per itin trumpą laiką namus turėjo palikti dešimtys tūkstančių žmonių.

Šokiruojančiuose iš oro darytuose vaizdo įrašuose matyti ištisos gatvės, virtusios tiesiog pelenais. Keisčiausia, kad keli namai liko visiškai nepaliesti ugnies.

Šerifo teigimu, dingusių žmonių paieškas apsunkina gaisro padaryta žala ir sniegas. „Statiniai, kur tie žmonės gali būti, visiškai sunaikinti ir šiuo metu yra padengti maždaug 20 cm storio sniegu“, – sakė jis.

Tyrėjai kol kas negavo įtikinamų įrodymų patvirtinti ankstesnius pranešimus, kad gaisrą galėjo sukelti nukritę elektros laidai. Šerifo teigimu, kai kuriuos gyventojus galėjo suklaidinti nutrauktos telekomunikacijų linijos.

Tačiau tyrėjai „vienoje konkrečioje vietoje įvykdė kratos orderį“ vykstant tyrimui, kuris, anot J. Pelle, yra „labai aktyvus“ ir vykdomas kartu su federaliniais bei valstijos partneriais.

Teigiama, kad gaisras kilo itin lengvai užsidegančioje aplinkoje, o vėliau ugnis dėl stipraus vėjo išplito.

„Tai buvo didžiuliu greičiu plintanti nelaimė, įvykusi ... per pusdienį. Daugelis šeimų turėjo vos kelias minutes griebti viską, ką gali – savo augintinius, savo vaikus, sėsti į automobilį ir išvažiuoti“, – sakė Kolorado valstijos gubernatorius Jaredas Polisas.

Iš savo namų Supiriore ir Luisvilyje teko bėgti mažiausiai 33 tūkst. žmonių.

Nors sniegas padėjo užgesinti gaisrą, jis taip pat „apsunkina darbą nusikaltimų vietose, taip pat paieškos pastangas ir žalos įvertinimą“, sakė J. Pelle.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.