Per Irano generolo nužudymo metines programišiai nusitaikė į Izraelio leidinius

Programišiai pirmadienį nusitaikė į du stambius Izraelio leidinius patalpindami grasinančią žinutę, kuri, regis, susijusi su vieno aukšto rango Irano generolo nužudymu prieš dvejus metus.

Programišiai.<br>123rf nuotr.
Programišiai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2022, 2:53 PM

Anglų kalba leidžiamo laikraščio „Jerusalem Post“ interneto svetainėje ir hebrajiško leidinio „Maariv“ paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“ buvo paskelbtas paveikslėlis, grasinantis objektui, susijusiam su Izraelio nedeklaruota branduolinių ginklų programa.

Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės už įsilaužimą.

Paskelbtame vaizde matyti raketa, paleidžiama iš kumščio, ant kurio užmautas žiedas, siejamas su Qassemu Soleimani – iraniečių generolu, prieš dvejus metus nukautu per JAV drono smūgį Irake.

„Mes šalia jūsų ten, kur jūs apie tai negalvojate“, – rašoma tekste anglų ir hebrajų kalbomis žemiau kumščio.

Įsilaužėlių paskelbtame paveikslėlyje pavaizduotas sprogstantis taikinys iš neseniai įvykusių Irano karinių pratybų, panašus į Shimono Pereso Negevo branduolinių tyrimų centrą, įsikūrusį netoli Dimonos miesto.

Žydų valstybė nei patvirtina, nei neigia turinti atominių ginklų.

„Jerusalem Post“ tviteryje pripažino, kad tapo programišių taikiniu.

„Žinome, kad buvo akivaizdžiai įsilaužta į mūsų svetainę, taip pat tiesiogiai grasinta Izraeliui, – paskelbė leidinys. – Dirbame prie problemos sprendimo ir dėkojame skaitytojams už kantrybę bei supratimą.“

Keliomis valandomis vėliau laikraštis atkūrė savo tinklapį. Pasak leidinio, Iraną remiantys programišiai anksčiau, 2020 metais, užpuolė jo pagrindinį puslapį, paskelbę „iliustraciją, kurioje buvo pavaizduota, kaip dega Tel Avivas, kol tuometis ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu plaukia“ su gelbėjimosi ratu.

Iš „Maariv“ tviterio paskyros irgi buvo ištrintas minėtas paveikslėlis, iki vidurdienio ten nebuvo paskelbta naujų pranešimų.

Izraelio vyriausybė iškart nesureagavo į incidentą. Įsilaužimas įvykdytas buvusiam izraeliečių karinės žvalgybos vadovui gruodžio pabaigoje viešai pareiškus, kad jo šalis prisidėjo prie Q. Soleimani nužudymo.

Iranas kol kas nepripažino savo vaidmens kibernetinėje atakoje. Tačiau pastarosiomis dienomis šalis plečia pastangas įamžinti nužudytą Revoliucinės gvardijos generolą. Pirmadienį buvo ruošiamasi ceremonijai jo nužudymui paminėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.