Čekijos prezidentas M. Zemanas šįmet neplanuoja vizitų į užsienį

Čekijos prezidentas Milošas Zemanas 2022 metais neplanuoja vizitų į užsienį. Tai pirmadienį žurnalistams pranešė valstybės vadovo spaudos sekretorius Jiřis Ovčáčekas.

Čekijos prezidentas M. Zemanas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Čekijos prezidentas M. Zemanas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2022, 8:20 AM

„Respublikos prezidentas šiais metais neplanuoja užsienio vizitų. Su užsienio valstybių vadovais jis ketina susitikti Čekijoje“, – sakė J. Ovčáčekas.

Prezidento atstovas informavo, jog M. Zemanas patenkintas naujos Čekijos vyriausybės, kurią jis paskyrė praėjusių metų gruodžio 17 d., darbu. Ministrų kabinetas sprendžia konkrečius klausimus ir susilaiko nuo nereikalingo, anot J. Ovčáčeko, savo veiklos populiarinimo socialiniuose tinkluose ir žiniasklaidoje.

Spaudos sekretorius taip pat pranešė, kad 77 metų valstybės vadovas griežtai laikosi jį nuolat stebinčių gydytojų rekomendacijų. M. Zemanas atsisakė tabako ir alkoholinių gėrimų. Netgi per Naujuosius metus prezidentas nesurūkė nė vienos cigaretės ir neišgėrė nė vienos taurelės, teigė J. Ovčáčekas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.