Brazilijos prezidentas J. Bolsonaro išrašomas iš ligoninės

Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaro trečiadienį pranešė, kad jam buvo leista palikti ligoninę, kur dviem dienomis anksčiau jis buvo skubiai atgabentas gydyti dėl žarnyno dalinio nepraeinamumo.

Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaro.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaro.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2022, 4:28 PM

„Leista dabar pat išvykti. Ačiū visiems“, – per „Twitter“ parašė 66 metų lyderis ir paskelbė nuotrauką, kurioje jis matyti laikantis iškėlęs nykščius, apsuptas gydytojų vienoje San Paulo ligoninėje, kur buvo paguldytas pirmadienį.

Vienas ligoninės atstovas sakė, kad J. Bolsonaro prieš išvykdamas surengs spaudos konferenciją.

66 metų J. Bolsonaro pradėjo skųsti pilvo skausmu per naujametines atostogas pajūryje pietinėje Santa Katarinos valstijoje. Anksti pirmadienį jis buvo prezidentiniu lėktuvu išskraidintas į ligoninę.

Gydytojai jam skyrė skysčių dietą ir antradienį nurodė, kad nepraeinamumą pavyko pašalinti, todėl operacijos neprireiks.

Per 2018 metų rinkimų kampaniją, atvedusią J. Bolsonaro į valdžią, jam buvo smogta į pilvą peiliu. Vėliau buvo skelbta apie įvairius kitus jo sveikatos sutrikimus.

Po pasikėsinimo nužudyti J. Bolsonaro buvo mažiausiai keturis kartus operuotas. Šį išpuolį įvykdęs vyras tvirtino vadovavęsis Dievo nurodymais ir vėliau buvo pripažintas nepakaltinamu dėl psichikos būklės.

Pastaruoju metu J. Bolsonaro populiarumas buvo nusmukęs į visų laikų žemumas, likus suskaičiuotiems mėnesiams iki spalį Brazilijoje vyksiančių rinkimų, per kuriuos jis tikisi būti perrinktas. Braziliją yra apėmusi recesija ir vienas didžiausių COVID-19 protrūkių pasaulyje.

Dabar už J. Bolsonaro daug populiaresnis jo tikėtinas pagrindinis varžovas – kairiųjų pažiūrų eksprezidentas Luizas Inacio Lula da Silva, vadovavęs šaliai 2003–2010 metais. Naujausios apklausos rodo, kad jis galėtų laimėti rinkimus per pirmąjį ratą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.