Indijoje dėl nuodingų dujų nuotėkio iš autocisternos žuvo 6 žmonės

Vakarų Indijoje ketvirtadienį dėl nuodingų dujų nuotėkio iš pramoninės autocisternos žuvo mažiausiai šeši žmonės, pranešė policija.

Vakarų Indijoje ketvirtadienį dėl nuodingų dujų nuotėkio iš pramoninės autocisternos žuvo mažiausiai šeši žmonės.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Vakarų Indijoje ketvirtadienį dėl nuodingų dujų nuotėkio iš pramoninės autocisternos žuvo mažiausiai šeši žmonės.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-01-06 15:58

Dar 25 žmonės buvo hospitalizuoti, prisikvėpavę nuodingų dujų pramoniniame komplekse Gudžarato valstijos Sūratos mieste, pranešė policijos pareigūnas Maheshas Patelis.

Naujienų portalas „The TimesNow“ pranešė, kad dujų nuotėkis įvyko vairuotojui bandant nuleisti atliekas į kanalizaciją iš pastatytos autocisternos. Nukentėję asmenys dirbo arba miegojo netoliese esančioje gamykloje.

Kol kas daugiau informacijos apie incidentą nepateikiama.

Tokios nelaimės Indijoje dažnai kyla dėl saugos reikalavimų nesilaikymo.

2020 metais Andra Pradešo provincijos Višakapatnamo uoste per dujų nuotėkį Pietų Korėjai priklausančioje chemijos gamykloje žuvo 12 žmonių, dar šimtai jų sunegalavo.

Iš gamyklos nutekėjo plastiko ir gumos gamybai naudojamo stireno dujos. Stireno dujos yra neurotoksinas, galintis per kelias minutes paralyžiuoti jo įkvėpusius žmones.

Indijos aukščiausiojo aplinkosaugos teismo paskirtas komitetas dėl dujų nuotėkio gamykloje apkaltino „didžiulę žmogiškąją klaidą“ ir pagrindinių saugos reikalavimų trūkumą gamykloje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.