Italija įveda COVID-19 skiepo reikalavimą vyresniems nei 50 metų asmenims

Plintant labiau užkrečiamai omikron viruso atmainai Italijos vyriausybė įvedė COVID-19 vakcinos reikalavimą vyresniems nei 50 metų žmonėms.

Vakcinacija Italijoje.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Vakcinacija Italijoje.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-01-06 11:06

„Mes įsikišame ypač į tas amžiaus grupes, kurioms gresia didesnė hospitalizavimo rizika, kad sumažintume spaudimą klinikoms“, – trečiadienio vakarą sakė ministras pirmininkas Mario Draghis.

M. Draghis teigė, kad nuo vasario 15 d. darbo vietose vyresni nei 50 metų žmonės turės būti paskiepyti arba pasveikę nuo viruso. „Priemonės skirtos garantuoti, kad gerai veiktų ligoninės, o mokyklos ir įmonės liktų atidarytos“, – sakė M. Draghis. Universiteto darbuotojams taip pat taikomas mokykloms jau įvestas reikalavimas skiepytis.

Taisyklės įsigalios, kai bus paskelbtos leidinyje „Official Gazette“, nors iš pradžių nebuvo aišku, kada tai įvyks. Pagal dabartinius reglamentus žmonės Italijoje turi būti paskiepyti, pasveikę arba gauti neigiamą testą, jei nori gauti paslaugas, kurios lema glaudesnius žmonių kontaktus, pavyzdžiui, kirpyklų.

Ribojimas taip pat taikomas norint patekti į biurus, paštą, bankus ir parduotuves, o būtiniausiomis prekėmis prekiaujančioms parduotuvėms ir vaistinėms ši taisyklė netaikoma.

Italai nesutaria dėl to, kaip kovojama su omikron atmainos plitimu mokyklose, nes pirmadienį mokiniai grįžta į pamokas. M. Draghis siekia išvengti nuotolinio mokymosi ir ne kartą pabrėžė, kad vaikai turėtų grįžti į klases. Tačiau jei pradinėse mokyklose du žmonės užsikrečia virusu, visa klasė dešimčiai dienų turi grįžti į mokymąsi namuose.

Tuo metu vidurinių mokyklų mokiniai grįžta į nuotolinį mokymąsi, jei suserga trys žmonės. Jei du žmonės yra užsikrėtę virusu, visi jaunuoliai, negavę sustiprinamosios dozės nuo COVID-19 arba pasveikę daugiau nei prieš 120 dienų, turi mokytis iš namų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.