Minint riaušių Kapitolijuje metines J. Bidenas pažėrė kaltinimų D. Trumpui

JAV prezidentas Joe Bidenas ketvirtadienį, minint Kapitolijaus šturmo metines, pažėrė kaltinimų savo pirmtakui Donaldui Trumpui ir pavadino jį savanaudišku melagiu, nesugebėjusiu susitaikyti su pralaimėjimu rinkimuose, taip pat pažadėjo ginti demokratiją Amerikoje.

JAV prezidentas Joe Bidenas.<br>AP/Scanpix nuotr.
JAV prezidentas Joe Bidenas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 6, 2022, 5:45 PM

J. Bidenas iki šiol D. Trumpą daugiausiai ignoruodavo, bet sakydamas įtaigią kalbą Kongreso Statulų salėje, kur prieš metus siautėjo buvusio prezidento šalininkų minia, šįkart kalbėjo be užuolankų.

„Buvęs Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas sukūrė ir plėtė melo apie 2020-ųjų rinkimus tinklą“, – pareiškė J. Bidenas, turėdamas galvoje D. Trumpo klaidinamus pareiškimus, kad rinkimų pergalė iš jo buvo „pavogta“ pasitelkus apgaule. Šią poziciją iki šiol palaiko daugelis respublikonų.

„Jis taip pasielgė, nes valdžią vertina labiau nei pricipus, nes savo interesus laiko svarbesniais už savo šalies interesus“, – tęsė J. Bidenas.

Pasak prezidento, Jungtinės Valstijos ir didelė dalis pasaulio šiuo metu yra įsitraukusi į kovą tarp demokratijos ir autokratijos.

„Niekam neleisiu įremti durklą demokratijai į gerklę, – kalbėdamas Kapitolijuje sakė J. Bidenas. – Aš stovėsiu šioje pralaužoje. Aš ginsiu šią tautą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.