Jungtinėse Valstijose teisiamas Kinijos pilietis prisipažino šnipinėjęs

Kinijos pilietis teisme pripažino savo kaltę dėl sąmokslo, kurio tikslas buvo ekonominis šnipinėjimas Jungtinių Valstijų teritorijoje. Tai ketvirtadienį pranešė JAV teisingumo departamentas, kuris šalyje atlieka generalinės prokuratūros funkcijas.

2019 metų lapkritį Kinijos piliečiui buvo pateikti kaltinimai. Pagal Amerikos prokurorų versiją, Xiang Haitao veikė Kinijos valdžios naudai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
2019 metų lapkritį Kinijos piliečiui buvo pateikti kaltinimai. Pagal Amerikos prokurorų versiją, Xiang Haitao veikė Kinijos valdžios naudai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2022, 10:11 AM, atnaujinta Jan 7, 2022, 10:12 AM

Kaip sakoma pranešime, 44 metų amžiaus Xiang Haitao 2008-2017 metais dirbo Jungtinėse Valstijose įsikūrusioje tarptautinėje aukštųjų technologijų žemės ūkio produkcijos kompanijoje „Monsanto“. 2017 metų birželį, po atleidimo iš bendrovės, jis buvo patikrintas Čikagos oro uoste, iš kur ketino skristi į Kiniją. Kaltinimo duomenimis, kinas turėjo su savimi intelektine nuosavybe laikomų „Monsanto“ sukurtos programinės įrangos pavyzdžių, kurie per patikrą buvo paimti.

Gavęs leidimą išvykti iš JAV, jis kurį laiką dirbo Nankino dirvotyros institute, priklausančiame Kinijos Mokslų akademijai, bet, kai grįžo į Jungtines Valstijas, buvo sulaikytas. Jo grįžimo į JAV data nenurodoma.

2019 metų lapkritį Kinijos piliečiui buvo pateikti kaltinimai. Pagal Amerikos prokurorų versiją, Xiang Haitao veikė Kinijos valdžios naudai.

Ketvirtadienį kaltinamasis prisipažino esąs kaltas. Skelbti nuosprendį planuojama balandžio 7 d. Kinui gresia laisvės atėmimas iki 15 metų ir bauda iki 5 mln. dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?