Norvegijos šauktiniai sulaukė netikėto prašymo: liepiama grąžinti išduotus apatinius

Norvegijos šauktiniai, baigę karinę tarnybą, nuo šiol turės grąžinti jiems išduotus apatinius – kelnaites, liemenėles ir kojines. Šie vėliau bus išduodami kitiems naujokams, nes kariuomenėje smarkiai trūksta atsargų, o dėl COVID-19 nėra galimybės jų laiku papildyti.

Norvegijos šauktiniai, baigę karinę tarnybą, nuo šiol turės grąžinti jiems išduotus apatinius.<br>SIPA Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Norvegijos šauktiniai, baigę karinę tarnybą, nuo šiol turės grąžinti jiems išduotus apatinius.<br>SIPA Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2022, 3:59 PM

Sauganti NATO šiaurines sienas ir turinti sieną su Rusija, Norvegija kasmet į karinę tarnybą pašaukia apie 8 000 jaunų vyrų ir moterų.

Dar visai neseniai baigę tarnybą šauktiniai iš kareivinių išeidavo su jiems išduotais apatiniais.

Tačiau dėl COVID-19 pandemijos labai sumažėjo tiekimo srautai dėl gamyklų uždarymo ir transporto problemų, todėl Norvegijos kariuomenė prašo šauktinių grąžinti apatinius, liemenėles ir net kojines.

Nors iš pradžių tai buvo galima daryti savanoriškai, dabar ši tvarka tapo privaloma, penktadienį pranešė visuomeninis transliuotojas NRK.

„Dabar, kai nusprendėme pakartotinai panaudoti šią komplekto dalį, tai mus gelbsti... Neturime pakankamai atsargų“, – NRK sakė gynybos logistikos atstovas Hansas Meisingsetas.

„Tekstilė yra išskalbta, išvalyta ir patikrinta. Tai, ką išdalijame, yra geros būklės“, – sakė jis.

Tačiau šauktinių atstovas kritikavo nesibaigiantį stygių, sakydamas, kad jis gali turėti įtakos kariuomenės veiklai.

„Didelis įrangos ir drabužių trūkumas gali turėti neigiamos įtakos ir operaciniam pasirengimui, ir, kas dar blogiau – kario saugumui“, – prekybos leidiniui „Forsvarets Forum“ sakė Eirikas Sjohelle Eiksundas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.