Kremlių kritikuojantis Rusijos rašytojas V. Šenderovičius nusprendė išvykti iš šalies

Rusijos rašytojas Viktoras Šenderovičius, žinomas kaip balsingas prezidento Vladimiro Putino kritikas, antradienį pareiškė nusprendęs išvykti iš šalies, nes jam gali būti iškelta baudžiamoji byla valstybės vadovui artimo verslininko Jevgenijaus Prigožino prašymu.

Kremlių kritikuojantis Rusijos rašytojas V. Šenderovičius nusprendė išvykti iš šalies.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kremlių kritikuojantis Rusijos rašytojas V. Šenderovičius nusprendė išvykti iš šalies.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2022, 12:27 PM

„Visada atvykdavau pagal šaukimus į apklausas ir teismus... Bet nuo asmeninio dalyvavimo baudžiamojoje byloje, kuri man gresia dėl Prigožino kreipimosi, ko gera, susilaikysiu.... Nusprendžiau pralaukti išorėje“, – „Facebook“ paskelbė V. Šenderovičius.

Gruodį J. Prigožinas, pramintas „Putino virėju“, nes jo bendrovė „Konkord“ tiekdavo maistą Kremliui, iškėlė ieškinį kalinamam Rusijos opozicionieriui Aleksejui Navalnui ir jo šalininkams, įskaitant V. Šenderovičių, reikalaudamas piniginės kompensacijos dėl numanomo šmeižto.

Pasak „Konkord“, šiuo metu teisme nagrinėjami aštuoni ieškiniai, o dar septynis ruošiamasi pateikti.

Tuo metu Kremlius pareiškė, kad V. Šenderovičiaus sprendimas išvykti iš Rusijos negali būti susijęs ankstesniu jo priskyrimu prie „užsienio agentų“.

„Tai negali būti užsienio agento pripažinimo pasekmė, nes priskyrimas prie užsienio agentų neriboja asmens teisių ar galimybių vykdyti veiklą“, – antradienį žurnalistams sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

„Panašu, kad šiuo atveju tai tėra bandymas pasislėpti nuo jo oponentų pretenzijų nagrinėjimo teisme“, – pridūrė D. Peskovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.