Specialiųjų pajėgų ir namuose įkaitu mažametį sūnų laikančio vyro akistata tęsiasi trečią dieną Namas apsuptas ginkluotų pareigūnų, vyksta derybos

Specialiųjų policijos pareigūnų ir, kaip įtariama, ginkluoto vyro akistata Jungtinės Karalystės Koventrio mieste esančioje gyvenvietėje tęsiasi jau trečią dieną. Su vyru namuose yra ir jo mažametis sūnus.

Specialiosios pajėgos Jungtinėje Karalystėje apsupo namą, kuriame yra įtariamai ginkluotas vyras su aštuonmečiu sūnumi.<br>SWNS/Scanpix nuotr.
Specialiosios pajėgos Jungtinėje Karalystėje apsupo namą, kuriame yra įtariamai ginkluotas vyras su aštuonmečiu sūnumi.<br>SWNS/Scanpix nuotr.
Specialiosios pajėgos Jungtinėje Karalystėje apsupo namą, kuriame yra įtariamai ginkluotas vyras su aštuonmečiu sūnumi.<br>SWNS/Scanpix nuotr.
Specialiosios pajėgos Jungtinėje Karalystėje apsupo namą, kuriame yra įtariamai ginkluotas vyras su aštuonmečiu sūnumi.<br>SWNS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 11, 2022, 9:04 PM, atnaujinta Jan 11, 2022, 10:01 PM

Policijos duomenimis, 41-erių vyras teigia esąs ginkluotas ir nuo sekmadienio atsisako išeiti iš namų pats ar išleisti savo sūnų. Tai sukėlė kaimynų bei policijos nerimą dėl vaiko ir jo tėvo saugumo.

Vietos policijos pajėgos savaitgalį buvo iškviestos į įvykio vietą, kad atliktų vaiko gerovės patikrinimą, kilus įtarimų, kad juo nėra tinkamai rūpinamasi. Agresyviam bei įtariamai ginkluotam vyrui atsisakius išeiti iš namų, jo namas jau trečią dieną yra apsuptas ginkluotų pareigūnų, vyksta derybos.

Šalia susidūrimo vietos esantys keliai bei pradinė mokykla uždaryti nuo sekmadienio.

Įvykio vietoje dirba specialiai apmokyti pareigūnai, kad incidentas būtų saugiai užbaigtas, pirmadienį pranešė policija, atsižvelgdama į gyventojų pastabas, kad jie negali išeiti iš namų be pareigūnų palydos.

Policijos atstovas spaudai paaiškino: „Mūsų prioritetas – įvykio dalyvių saugumas, įskaitant žmones, gyvenančius policijos kordono perimetre.“

Vietos gyventojas pirmadienį pranešė matęs iki 10 ginkluotų pareigūnų. „Visi buvo šiek tiek nustebę, kad tai tęsėsi dvi dienas, o dabar jau eina trečia. Vyrauja bendra nuomonė, jog visa tai turi baigtis“, – sakė jis.

„Vaiko saugumas yra svarbiausia, bet tai negali tęstis amžinai, ir policija taip pat turi tai suvokti“, – pridūrė.

Earlsdono pradinė mokykla pirmadienį buvo uždaryta „siekiant užtikrinti visų saugumą“, sakė mokyklos direktoriaus pavaduotoja Rebecca Bollands.

Mokykla anksčiau patvirtino, kad ji bus uždaryta antrą dieną iš eilės, o mokymas vyks nuotoliniu būdu.

„Esame šiek tiek nustebę, kad situacija užsitęsė taip ilgai, ir tai turės nemažai įtakos mūsų bendruomenei“, – tikino R. Bollands.

Tačiau ji pridūrė, kad tėvai, su kuriais mokykla kalbėjosi, „mielai paliks savo vaikus namuose, kol bus saugu vėl atidaryti mokyklą“.

„Visi dirbsime kartu, kad tai įveiktume – mums pasisekė, kad turime tokią stiprią mokyklą ir vietos bendruomenę“, – sakė R. Bollands.

Koventrio miesto taryba teigė, kad dėl susidariusios situacijos „smarkiai sutriko“ gyventojų, įmonių ir pradinės mokyklos darbas.

Visi, kurie negalėjo patekti į savo namus, turėjo galimybę gauti laikiną apgyvendinimą, tačiau pirmadienį bibliotekoje atidaryta poilsio vieta jau yra uždaryta, pridūrė vietos valdžia.

Antradienį parduotuvės negalėjęs atidaryti mėsininkas Stuartas Tayloras teigė besitikintis, jog į savo patalpas patekti jam padės „ginkluota policijos palyda“.

„Aš nesijaudinu dėl to, ar man bus leista atidaryti parduotuvę nedelsiant, – aiškino jis, – bet mums reikia atlikti paruošiamuosius darbus, kad būtume pasirengę prekiauti, kai atsidarysime. Turime gaminti dešreles, mėsainius, pyragus. Visa tai neatsiranda šiaip sau.“

Policijos atstovas patikino, kad pareigūnai aplankė daugumą nuo situacijos nukentėjusiųjų gyventojų ir pateikė jiems rekomendacijas.

Koventrio policijos vadas vyresnysis kapitonas Pete'as Henrickas sakė:

„Suprantame, kad kai kuriems vietos gyventojams ši situacija kelia didelį nerimą, todėl norime juos patikinti, kad darome viską, ką galime, kad situacija būtų išspręsta saugiai. Prašau žmonių būti kantriais, nes įvykio vietoje tebedirba specialieji pareigūnai“.

Parengta pagal BBC inf.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.