Meksikos vyriausybė ragina COVID simptomus jaučiančius gyventojus neiti testuotis

Dėl rekordinio naujų infekcijų skaičiaus Meksikos vyriausybė ragina COVID-19 ligos simptomus jaučiančius asmenis neiti testuotis.

COVID-19 testai.<br>T.Bauro nuotr.
COVID-19 testai.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2022, 11:17 AM

„Užuot bėgus testuotis, geriausia likti namuose, kad neužkrėstumėte kitų žmonių“, – antradienį sakė sveikatos viceministras Hugo Lópezas-Gatellis.

Jei kiekvienas kosintis ar gerklės skausmus jaučiantis asmuo eis atlikti testo, tai sukels nerimą ir sumažins testų, reikalingų mediciniškai svarbiems atvejams, prieinamumą, aiškino vyriausybės atstovas pandemijos strategijos klausimais. Anot jo, visame pasaulyje trūksta testų.

Pasak žiniasklaidos, antradienį Meksike prie testavimo punktų driekėsi ilgos testą norinčių pasidaryti žmonių eilės. Infekcijų skaičius Meksikoje pastarosiomis dienomis smarkiai išaugo. Antradienį pranešta, kad per 24 valandas registruotas rekordinis infekcijų skaičius – 33 626.

Tuo tarpu Meksikos prezidentas Andrésas Manuelis Lópezas Obradoras, kuri antrą kartą užsikrėtė koronavirusu, pareiškė, kad jaučiasi „gana gerai“ ir junta tik lengvus simptomus – gerklės ir galūnių skausmus, yra užkimęs. Prieš pirmadienį pranešdamas apie diagnozę prezidentas prikimusiu balsu be kaukės bendravo su žurnalistais – tai sukėlė kritikos bangą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.