D. Peskovas: Rusijos karių Ukrainoje nėra

Rusijos karių Donbase ir apskritai Ukrainoje nėra, jie yra išskirtinai savo šalies teritorijoje, jų yra sutelkta arčiau sienos su Ukraina dėl ten susidariusios įtemptos padėties bei dėl NATO veiksmų, interviu JAV transliuotojai CNN pareiškė Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai.

Ukraina.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Ukraina.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-01-16 20:34

„Rusijos karių Ukrainos teritorijoje nėra, jų nėra ir Donbase. Rusijos karinių dalinių yra sutelkta Rusijos teritorijoje prie Ukrainos. Ir tai galima suprasti“, – kalbėjo Dmitrijus Peskovas.

„Manome, kad karius ten laikyti būtina, atsižvelgiant į įtemptą padėtį ir labai nedraugišką klimatą, kurį sukuria įvairios NATO karinės aviacijos pratybos, NATO žvalgybiniai lėktuvai, NATO karinė infrastruktūra, artėjanti prie mūsų sienų“, – sakė jis.

Kremliaus atstovas pabrėžė, kad Rusija niekam negrasina kariniais veiksmais dėl Ukrainos, tačiau „bus pasirengusi imtis atsakomųjų priemonių“.

„Jūs turite tai suprasti: niekas niekam negrasina kariniais veiksmais. Tokie grasinimai būtų beprotybė“, – interviu CNN aiškino D. Peskovas.

V. Putino atstovas pridūrė, kad Rusija „turės ką nors daryti“, jei NATO neatsižvelgs į jos susirūpinimą ir toliau plės karinę infrastruktūrą link Rusijos sienų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.