Teksaso sinagogoje keturis žmones įkaitais paėmęs užpuolikas – JK pilietis

Užpuolikas, kuris šį savaitgalį JAV Teksaso valstijoje esančioje sinagogoje paėmė įkaitais keturis žmones, buvo 44 metų Didžiosios Britanijos pilietis Malikas Faisalas Akramas, sekmadienį pranešė Federalinis tyrimų biuras (FTB).

 Teksasas.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Teksasas.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2022, 11:32 PM

„Šiuo metu nėra jokios informacijos, kad su tuo būtų susiję kiti asmenys“, – sakoma FTB biuro Dalase pranešime.

Įkaitų drama nedideliame Teksaso Kolivilio mieste įvyko šeštadienį, užpuolikui paėmus įkaitų vienoje sinagogų Teksaso valstijoje.

Keturi žmonės, daugiau kaip 10 valandų laikyti įkaitais, buvo išlaisvinti nenukentėję, tuo tarpu užpuolikas, reikalavęs paleisti vieną nuteistą teroristę, buvo nukautas.

Įvykis sukėlė JAV žydų organizacijų ir Izraelio vyriausybės susirūpinimą.

JAV prezidentas Joe Bidenas išpuolį pavadino „teroro aktu“ ir, regis, patvirtino, kad žuvęs užpuolikas siekė nuteistos teroristės Aafios Siddiqui paleidimo.

„Tai buvo teroro aktas“, susijęs su „asmeniu, kuris buvo suimtas prieš 15 metų ir laikomas kalėjime 10 metų“, – pareiškė J. Bidenas, atsakydamas į žurnalistų klausimus per apsilankymą vienoje skurdo mažinimo organizacijų Filadelfijoje.

Išpuolį pasmerkė ir Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorė Liz Truss, pavadinusi jį „terorizmo ir antisemitizmo aktu“.

„Palaikome Jungtines Valstijas, gindami savo piliečių teises ir laisves nuo tų, kurie skleidžia neapykantą“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė L. Truss.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.